| Pravila foruma | 1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma) |
| www.sekcija-pticara.rs | | Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt |
| http://www.sof.rs/ | | Zvaničan sajt SOF-a |
| | Prijatelj foruma sajt o standardu zebraste zebe http://www.wix.com/vedranmatkovicos/szz# |
| | | Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno | |
| |
| Autor | Poruka |
|---|
rtomek

Broj poruka: 679 Datum upisa: 27.12.2009 Godina: 37 Lokacija: SU-V-SRB
 | Naslov: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Uto Jan 12, 2010 11:23 pm | |
| Pozzdrav Eto pokrenio sam ovu temu ..ne slučajno , nego iz razloga što posle takoreći mnogo godina uzaludnog truda i zalaganja ljudi iz SOF-a , da se počne sa rešavanjem problematike vezane za ovu oblast , napokon pokrenulo sa mrtve tačke !! Donošenjem zakona o dobrobiti životinja i o zaštiti prirode stvorili su se uslovi za pravnu regulaciju držanja i gajenja zaštićenih vrsta biljnog i životinjskog sveta , pa tako i ptica ! Ovi navedeni zakoni koji su usvojeni osnov su za dalje rešavanje ovih problema i bez njih nije bilo pravnog osnova pa ni prostora za rešavanje istih ! Naravno tu se neradi samo o pticama faune evrope nego svih zaštićenih vrsta flore i faune , ali nas ipak najviše zanimaju ptice FE i naravno ostali egzotične vrste kao i papagaji koli su zaštićeni odnosno na CITES listi su. Prvi u nizu pravilnika koji će da regulišu ovu oblast jeste " Правилник о прекограничном промету и трговини заштићеним врстама " ovaj pravilnik pored toga što reguliše prekograničnu trgovinu zaštićenih vrsta reguliše i na koji način možemo da registrujemo odgajivačnicu pojedinih zaštićenih vrsta , koje vrste životinja gde pripadaju i šta je potrebno za njihov uvoz, transport ..... pravilnik možete da skinete sa sajta ministarstva ( http://www.ekoplan.gov.rs/src/1-2-Pravilnici-21-document.htm ) skrenio bi vam pažnju na sledeće članove 23 ( 2 pasos),član 30 gde je izuzetno bitno da je ostavjen prostor da kod zahteva za izdavanje dozvole upisano da mogu i FIZIČKA lica da dobiju dozvolu , to je bitna razlika od prvobitnog predloga gde je bilo predviđeno samo za pravna lica !!! I preporučio bi i završne odredbe ovog pravilnika i to član 52 i 53 . ali svakako preporučujem da ko je zainteresovan za držanje zaštićenih vrsta obavezno preglega ceo dokument, da bi polako mogli da se pripremamo za usaglašavanje sa istim . Kao što sam naveo ovo je sam jedan u nizu pravilnika koji će da regulišu držanje zaštićenih ptica , u izradi ovog a i ostalih pravilnika koji se tiču avikulture aktivno učestvuje i SOF kao organizacija koja okupja odgajivače sa cele teritorija republike . Sledeći u nizu pravilnika je nadamo se " Pravilnik o načinu držanja , obeležavanja i vođenje evidencije žaštićenih vrsta" pozdrav ROBY |
|  | | szigics
Broj poruka: 47 Datum upisa: 17.03.2010 Lokacija: subotica
 | Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Sub Mar 20, 2010 11:25 am | |
| ovo je zanimljivo. kad ce ovo da zazivi? sad odmah,dok koja godina prodje? |
|  | | TheFameMonster

Broj poruka: 12 Datum upisa: 16.05.2010 Lokacija: Novi Sad
 | Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Ned Maj 16, 2010 11:36 pm | |
| Meni se cini da nece nikada..  |
|  | | Danijel

Broj poruka: 805 Datum upisa: 29.12.2009 Godina: 31 Lokacija: Srbija-Vranje
 | Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Pon Maj 17, 2010 12:34 pm | |
| Cinjenica je da kod nas ide sve sporo ali ce da zazivi to sigurno i u to netreba da se sumnja... |
|  | | dr.nenad86 ministar bez fotelje

Broj poruka: 2243 Datum upisa: 21.12.2009 Godina: 26 Lokacija: Niš
 | |  | | szigics
 | Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Pon Maj 17, 2010 4:53 pm | |
| ma,malo sam ih iskritikovao i odmah bolje ide. trebao ranije. pozdrav! |

| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Pon Maj 17, 2010 4:55 pm | |
| E kad bi tako islo, da sam znao pa da iskritukujem ja nekoga da dobijemo odavcno legalnu faunu.... Pozdrav  |
|  | | szigics
 | Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Pon Maj 17, 2010 5:57 pm | |
| nego,oko one takse za drzanje mi nije sve jasno. ima li ko da objasni? |

| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Pon Maj 17, 2010 6:28 pm | |
| Oko koje takse?? One sto je od septembra uvedena u Bg-u ???? Pozdrav  |
|  | | Laza

Broj poruka: 1132 Datum upisa: 20.12.2009 Godina: 24 Lokacija: Svilajnac
 | Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Pon Maj 17, 2010 7:45 pm | |
| | szigics :: | nego,oko one takse za drzanje mi nije sve jasno. ima li ko da objasni? |
Postoji tema predvidjena za to. |
|  | | | | Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno | |
|
Similar topics |  |
|
| | Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| | Ko je trenutno na forumu | Imamo 29 korisnika na forumu: 9 Registrovanih, 0 Skrivenih i 20 Gosta :: 2 Provajderi fuz80, Iwan97, Luckyboy, marjan pirot, nebojsa, parrots, srdjan vr, Toni72, zoltanNajviše korisnika na forumu ikad bilo je 105 dana Pon Apr 23, 2012 8:47 pm |
|