Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
www.sekcija-pticara.rs
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt
http://www.sof.rs/
Zvaničan sajt SOF-a
Prijatelj foruma sajt o standardu zebraste zebe http://www.wix.com/vedranmatkovicos/szz#

Delite | 

Rezultati parenja....

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
AutorPoruka
vrscanin

Broj poruka: 27
Datum upisa: 19.09.2010

PočaljiNaslov: Re: Rezultati parenja....   Sub Feb 19, 2011 8:35 pm

Hvala na savetu,satine je iyabelne serije.
Nazad na vrh Ići dole
zucko

Broj poruka: 113
Datum upisa: 14.03.2010

PočaljiNaslov: Re: Rezultati parenja....   Ned Mar 06, 2011 10:05 pm

Pre par dana pitali su me sta bi od ovoga moglo da ispadne a ja nisam imao pojma ni kako ova kanarinka izgleda. Pa ako moze misljenje iskusnih kolega. Mozaik kanarinka(bela sa sivim crticama) X stiglic/zelentarka.
Nazad na vrh Ići dole
ticar

Broj poruka: 331
Datum upisa: 31.12.2009
Godina: 27

PočaljiNaslov: Re: Rezultati parenja....   Sub Mar 12, 2011 10:51 pm

dr.nenad86 ::
Brat i sestra se kod kanarinaca ne pare, ( za ostale ne znam) jer nece ispasti nista dobro, barem ja ne znam da se to radi, pare se otac i cerka, majka i sin, i neka polubraca i polusestre, a direktno brat i sestra ne.
Jer je veliki stepen verovatnoce da ce doci do neke od degeneracija i deformiteta......

Pozdrav cheers

Što se tiče incesta brata i sestre spominje se na više mjesta, ali nitko nije odgovorio ZAŠTO ?

Da li je netko pokušao i uvjerio se da nije dobro ?

Nazad na vrh Ići dole
igorsand

Broj poruka: 202
Datum upisa: 11.03.2010

PočaljiNaslov: Re: Rezultati parenja....   Ned Mar 13, 2011 4:14 pm

ATOS ::
caos! u vezi gore pocete teme nesto i od mene:

u pitanju su tigrice Very Happy imam jednu liniju lutina i albina koju sam kupio pre desetak godina u monoru (madarska) od jedne cice koji je tvrdio da ciste ptice selektirane generacijama. od 50 ak komada 18 ili 19 parova sam imao, sve ok bilo lepe ptice su izlazile 100% ne .posle par godina sam uzeo kodnas navodno selektirane mlade koje sam upario sa mojim podmlacima . zamislite ispali su neki indijanci do bola!!! uzeo drugu turu kod nas ,upario sa mojima opet sareni indijanci do besvesti, onda sam upario brata i sestru iz monora i zamislite ciste ptice izlaze cisto zute i cisto bele bas kao roditelji i kao babe i dede.

znaci mislim da se moze pariti brat i sestra ali kolk puta to ne znam . i dan danas imam tu jednu cisti liniju ali su sad 1. generacija brat i sestra

Kakve su ti to ptice ispale kao indijanci sarene?? Kako sarene? Pario si dve lutino ptice i dobio si sta? I sta podrazumevas pod tim da su selektirane generacijama? Sta je bila poenta te selekcije?
Nazad na vrh Ići dole
ljubaribolovac

Broj poruka: 31
Datum upisa: 25.02.2011
Godina: 43

PočaljiNaslov: Re: Rezultati parenja....   Ned Jul 10, 2011 1:54 am

može li malo detaljnije o genetici kod papagaja i parenju po krvnom srodstvu
i šta se dobije uparivanjem zelene i žute kozice ima li veze koje je boje pri tome mužjak a koje ženka
Nazad na vrh Ići dole

Rezultati parenja....

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 5 od 5Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Similar topics

-
» Rezultati parenja....
» Kragujevacki visokoletac
» Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva
» Rezultati takmicenja
» GENETIKA U PRAKSI

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu