vrscanin
Broj poruka: 27 Datum upisa: 19.09.2010 Lokacija: Vrsac
 | Naslov: Re: Rezultati parenja.... Sub Feb 19, 2011 8:35 pm | |
| Hvala na savetu,satine je iyabelne serije. |
|
zucko

Broj poruka: 113 Datum upisa: 14.03.2010 Lokacija: Veliko Gradiste
 | Naslov: Re: Rezultati parenja.... Ned Mar 06, 2011 10:05 pm | |
| Pre par dana pitali su me sta bi od ovoga moglo da ispadne a ja nisam imao pojma ni kako ova kanarinka izgleda. Pa ako moze misljenje iskusnih kolega. Mozaik kanarinka(bela sa sivim crticama) X stiglic/zelentarka. |
|
ticar

Broj poruka: 331 Datum upisa: 31.12.2009 Godina: 27 Lokacija: Zadar,hr
 | Naslov: Re: Rezultati parenja.... Sub Mar 12, 2011 10:51 pm | |
| | dr.nenad86 :: | Brat i sestra se kod kanarinaca ne pare, ( za ostale ne znam) jer nece ispasti nista dobro, barem ja ne znam da se to radi, pare se otac i cerka, majka i sin, i neka polubraca i polusestre, a direktno brat i sestra ne. Jer je veliki stepen verovatnoce da ce doci do neke od degeneracija i deformiteta......
Pozdrav |
Što se tiče incesta brata i sestre spominje se na više mjesta, ali nitko nije odgovorio ZAŠTO ?
Da li je netko pokušao i uvjerio se da nije dobro ?
|
|
igorsand
Broj poruka: 202 Datum upisa: 11.03.2010 Lokacija: Zrenjanin
 | Naslov: Re: Rezultati parenja.... Ned Mar 13, 2011 4:14 pm | |
| | ATOS :: | caos! u vezi gore pocete teme nesto i od mene:
u pitanju su tigrice imam jednu liniju lutina i albina koju sam kupio pre desetak godina u monoru (madarska) od jedne cice koji je tvrdio da ciste ptice selektirane generacijama. od 50 ak komada 18 ili 19 parova sam imao, sve ok bilo lepe ptice su izlazile 100% ne .posle par godina sam uzeo kodnas navodno selektirane mlade koje sam upario sa mojim podmlacima . zamislite ispali su neki indijanci do bola!!! uzeo drugu turu kod nas ,upario sa mojima opet sareni indijanci do besvesti, onda sam upario brata i sestru iz monora i zamislite ciste ptice izlaze cisto zute i cisto bele bas kao roditelji i kao babe i dede.
znaci mislim da se moze pariti brat i sestra ali kolk puta to ne znam . i dan danas imam tu jednu cisti liniju ali su sad 1. generacija brat i sestra |
Kakve su ti to ptice ispale kao indijanci sarene?? Kako sarene? Pario si dve lutino ptice i dobio si sta? I sta podrazumevas pod tim da su selektirane generacijama? Sta je bila poenta te selekcije? |
|
ljubaribolovac

Broj poruka: 31 Datum upisa: 25.02.2011 Godina: 43 Lokacija: BEOGRAD
 | Naslov: Re: Rezultati parenja.... Ned Jul 10, 2011 1:54 am | |
| može li malo detaljnije o genetici kod papagaja i parenju po krvnom srodstvu i šta se dobije uparivanjem zelene i žute kozice ima li veze koje je boje pri tome mužjak a koje ženka |
|