| Pravila foruma | 1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma) |
| www.sekcija-pticara.rs | | Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt |
| http://www.sof.rs/ | | Zvaničan sajt SOF-a |
| | Prijatelj foruma sajt o standardu zebraste zebe http://www.wix.com/vedranmatkovicos/szz# |
| | |
| Autor | Poruka |
|---|
Bogdanik

Broj poruka: 555 Datum upisa: 28.12.2009 Godina: 23 Lokacija: Leskovac
 | Naslov: Re: Pesme bastarda Uto Jul 05, 2011 9:53 pm | |
| Ta takmicenja su odrzavana pod okriljem saveza, to nije bilo neformalno druzenje na livadi i slusanje ptica, samim tim jos tada je napravljen i standard. Napravljen je upravo ovako kao sto ste napisali, skupili su se ljudi , ne preterano obrazovani, ali i danas VRSNI poznavaoci PESME stiglica, ne samo kostine nego i pesme divljih stiglica, i sastavili standard sa kojim su mogle da se takmice ptice. Taj standard je vrlo fleksibilan, sa njim su mogli da se takmice i ostale pesme koje su gajene u nasem okruzenju. Sama kostina pesma je pesma u kojoj se zna redosled tura, dolazak odredjene ture na pogresno mesto se smatra greskom i felerom, a standard nije napisao nista o redosledu. Sto se mene tice, standard pesme postoji vec desetak godina. Inace i ja volim da cujem stiglice sa divljom pesmom, bez felera. Ali nijedna koju sam dosad cuo nije ni prisla ovoj koja mi se svidja i koju bih voleo da slusam u svom pticarniku. Inace sama pesma je iz prirode, potice iz doline Juzne Morave. Sada ne samo da ptice ne pevaju ovako, nego nema ptica ni koje imaju delove pesme u repertoaru. Jos da pomenem da je vise verovatno videti belog medveda u dolini J Morave (oko Leskovca) nego cuti stiglica u sezoni parenja. Blago receno istrebljeni su pre 10-20 godina i nisu se vratili. Delom je zbog unistavanja stanista i prolaska auto puta, a najvecim delom zbog izlovljavanja koje je bilo masovno poslednje decenije proslog veka.
|
|  | | dr.nenad86 ministar bez fotelje

Broj poruka: 2243 Datum upisa: 21.12.2009 Godina: 26 Lokacija: Niš
 | Naslov: Re: Pesme bastarda Uto Jul 05, 2011 11:09 pm | |
| Standard nikako ne moze biti ono sto se peva samo u Leskovcu, vec u celoj Drzavi...... A ja ne znam da u savezu ima neki sudija za ocenu pesme stiglica, tako da nema ni standarda...... KAd s eodgajivaci okupe oko toga i dogovore se i savez to usvoji onda mozemo pricati o standardu i sudjenju po ejdnakim kriterijumima i u Subotici i u Leskovcu i u Kragujevcu........ Pozdrav |
|  | | Bogdanik

Broj poruka: 555 Datum upisa: 28.12.2009 Godina: 23 Lokacija: Leskovac
 | Naslov: Re: Pesme bastarda Sre Jul 06, 2011 12:03 am | |
| Ja sam rekao cinjenice, sve je to odrzano sa podrskom saveza. Kako je standard za slavujare ono sto se pevalo u Vlasotincu ? Ne zelim niti imam nameru da su ubedjujem sa nekim, ali garantujem da ako ikada bude odrzano takmicenje, bice odrzano sa ovim standardom. Nigde u Srbiji se stiglici ne cuvaju toliko masovno kao ovde, jos manje se skoluju. Stiglici ne pevaju isto kao kanarinci, svako podneblje ima svoju pesmu karakteristicnu i ne moze se svima udovoljiti. Mozemo govoriti o ukusima za pesmu, ali standard napisati da se svi takmice je NEMOGUCE. Mozemo prihvatiti spanski standard, ali pokrenuti nesto od nule je ponavljam NEMOGUCE. |
|  | | dr.nenad86 ministar bez fotelje

Broj poruka: 2243 Datum upisa: 21.12.2009 Godina: 26 Lokacija: Niš
 | Naslov: Re: Pesme bastarda Pon Jul 11, 2011 5:58 pm | |
| Evo me, da nastavim tamo gde sam stao...... Standard nije ono sto se peva u jednom gradu vec kad se sve to dovede tako da bude prihvatljivo svima, onda mozemo govoriti o standardu, tada nece imati mesta za bilo kakva nagadjanja vec ce se tacno znati sve do detalja, jer ce standard to propisati i odrediti....... Standarda ce biti kad se jedino sloze odgajovaci kao u primeru nasih slavujara, sada imamo standard, imamo sudije, i polako se ide ka priznavanju ove rase, ali o tome cemo pisati kada dodje vreme za to........ Pozdrav |
|  | | |
Similar topics |  |
|
| | Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| | Ko je trenutno na forumu | Imamo 23 korisnika na forumu: 5 Registrovanih, 0 Skrivenih i 18 Gosta :: 2 Provajderi Ivan/Rex, Laza, marjan pirot, stosic, Toni72Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 105 dana Pon Apr 23, 2012 8:47 pm |
|