| Pravila foruma | 1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma) |
| www.sekcija-pticara.rs | | Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt |
| http://www.sof.rs/ | | Zvaničan sajt SOF-a |
| | Prijatelj foruma sajt o standardu zebraste zebe http://www.wix.com/vedranmatkovicos/szz# |
| | | Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) | |
| |
| Autor | Poruka |
|---|
momoks

Broj poruka: 121 Datum upisa: 22.04.2010 Godina: 44 Lokacija: Svilajnac
 | Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Uto Feb 07, 2012 9:15 pm | |
| Po slici bi se reklo kao sto ti i drugi kazu da je sve OK, pored spoljneg tretiranja koje radis nije naodmet, ne moze bas nista da mu skodi da mu das u vodu da pije neki antibiotik. Npr. mozes mu dati neosulfox ima tri antibiotika u jednom, kao ona kafa ide jedna ravna kafena kasicica na dva litra vode ili enrocin kapi one su univerzalne ide ti tri kapi na dva deci vode i obavezno vitamine u vodu zbog stresa izlozenostoi hladnoci, koliko vidim sve je u redu al da se osiguras, Ne moze da steti moze da koristi. Moj zako sa avatara obicno leti bude zakacen na granu od oraha, ja sam znao da moze da otvori svaku vrstu alke, karabinjera i sl pa sam izmenio razne vrste i zadnji put sam mu vrata oigurao posebnim karabinjerom i provukao sam onu spitalnu jaku alku od privezaka. U neko zlo doba zovu me moji od kuce i kazu mi da mi ptica stoji na grani oraha, dodjem kuci pozovem prijatelja/zako je iz divljine/ on donese meredov posto nam drugo nista pametno nije palo na pamet, prisunjamo se i zamah meredovom....ode prema komsiji, na momenat skupi krila, prodje kroz rupu na ogradi mozda 20x20 i ode prema napustenom placu ali nisko. Ja sam bio ubedjen da je on los letac i utrcimu u taj plac trazeci ga po korovu misleci da je pao. Posto ga nisam nasao dao sam oglas na radiju, nakon desetak dana kada sam ja izgubio svaku nadu javi mi se covek iz drugog kraja grada da je cuo oglas i da je ptica koja mu jede danima tresnje verovatno moj papagaj. Kad sam otisao, moj zako, da ne duzim nisam nikako uspeo da ga uhvaimm,odneo sam kavez i on je nakon dva dana sam usao u njega. Otad ima mali katancic na njemu to nikako ne uspeva da otvori mada se trudi. |
|  | | mime30

Broj poruka: 293 Datum upisa: 10.04.2010 Lokacija: Srbobran
 | Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Uto Feb 07, 2012 10:11 pm | |
| Hahaha!Dobre price i sve sa dobrim krajem ! |
|  | | predin

Broj poruka: 63 Datum upisa: 06.02.2012 Godina: 37 Lokacija: Aleksandrovac Zupski
 | Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Uto Feb 07, 2012 10:16 pm | |
| I ja sam mislio da nemoze daleko da odleti u kuci 2 kruga npravi i umori se a tad sam gledao za njim dok se u tacku nije pretvorio bar 2 km sto sam ja video i ko zna de se zaustavio. Sutra cu naci jedan od ova 2 antibiotika a vitamine promotor sam mu odma ukljucio ako znas za neke bolje javi mi i jos nesto ove antibiotikr u veterinarskoj da kupim ili obicnoj apoteci. |
|  | | momoks

| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Uto Feb 07, 2012 10:28 pm | |
| Antibiotici u veterinarskoj apoteci ako nema neosulfox trazi mu triguard to je isto ima u sebi sulfadimidin,neomicin, oksitetraciklin, enrocin ili roxacin ima u svakoj vet apoteci. Promotor L su dobri vitamini i mozes i njih da koristis, ja sam koristio jedno vreme sve sto mi padne pod ruku dok mi jedan veterinar nije objasnio da bi bilo pametno da koristim strogo vitamine koji su pripremljeni za papagaje a ne recimo neke koje sam uzimao sa obliznje farme za kokoske ili vitoligam koji je odlican preparat ali za pse i konje. dakle posto imas jednu pticu nije ti problem da uzmes kvalietnije vitamine koji su malo skuplji recimo Omni vit proizvodi Versele laga za opste stanje organizma ili od nekog drugog poznatog proizvodajaca posto su strucnjaci odradili to na vrhunskom nivou imas unutra izbalansirane vitamine i aminokiseline.Od minerala slobodno mu daj grit za golubove.
|
|  | | predin

Broj poruka: 63 Datum upisa: 06.02.2012 Godina: 37 Lokacija: Aleksandrovac Zupski
 | Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Sre Feb 08, 2012 5:15 pm | |
| Prema meni se moj zako ponasa kao prema majci kad mu pipnem kljun on zabaci glavu nazad otvori ljum cucne i malo rasiri krila i zad pocinje da cima kao da trazi hranu.Tako se ponasa samo prema meni.
Jel to normalno Dokle ce to da traje sad ima 10meseci I jel postoji neka hrana koju bi mogo da mu dam tad' neka retka kasica ili nesto.
|
|  | | ATOS

Broj poruka: 174 Datum upisa: 12.02.2011 Godina: 38 Lokacija: tu i tamo
 | Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Sre Feb 08, 2012 6:04 pm | |
| nutribird A19 ili A21 prooizvodac verselle laga ili bilo koja hrana za rucno hranjenje velikih africkih papagaja quiko..... stalno navikavaj na voce ili krupnu semenku ili parcadi dvopeka,suvog hleba |
|  | | momoks

| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Sre Feb 08, 2012 7:48 pm | |
| Nemoj da mu dajes hranu za rucno hranjenje,oni su kao deca ima da ga raspekmezis i onda ce prestati da jede ovu hranu pa ces ceo zivot da ga hranis kasicom. Normalno je da se tako ponasa posto ga je covek odhranio on ne zna za drugu majku i oca. Bolje mu daj parce jabuke, sargarepe.... |
|  | | ATOS

Broj poruka: 174 Datum upisa: 12.02.2011 Godina: 38 Lokacija: tu i tamo
 | Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Sre Feb 08, 2012 8:06 pm | |
| ja mislim da nije lose davati tu kasu ponekad tako mozes pripitomiti da dode na tvoju ruku kad god zoves i posle mozes pokusati i da ga pustas vani samo je bitno da dode na prvi pozv ,kad ukapira da na tvoj poziv dobije omiljenu hranu budi siguran da bez razmisljanja ce da pikira na tvoju ruku, godinama tako ucim ptice ,ne kazem ti ovo zlonamerno, moj edel, matora redovno izlazi napolje i bez razmisljanja se vraca na moj poziv jer zna da ce dobiti svoju omiljenu hranu, ali u svakom slucaju TI odlucujes kako ces postupiti. |
|  | | predin

| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Sre Feb 08, 2012 8:55 pm | |
| Probacu sa tom kasom i vodicu racuna da nepreteram ako uspem da je nadjem u Krusevcu posto kod nas nema nista za kucne ljubimce. A ako nema u Krusevcu nacicu negde na netu da mi posalju brzom postom. A sto se tice pustanja napolje tesko da cu ikad skupiti hrabrosti za to. Mada je i momoks u pravu moracu da budem oprezan da ne preteram. |
|  | | momoks

| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Čet Feb 09, 2012 4:32 pm | |
| Ne znam zasto bi probao sa ikakvom kasom, to je odhranjena i formirana ptica. To je kao kad bi majka dojila razmazeno dete do njegove petnaeste godine.Posto je ptica projela vidi sta je njegova omiljena poslastica to mu daj kao nagradu, oni su razliciti karakteri kao i ljudi. Opusti sei zivaj u druzenju sa svojom pticom. |
|  | | | | Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) | |
|
Similar topics |  |
|
| | Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |