| Pravila foruma | 1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma) |
| www.sekcija-pticara.rs | | Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt |
| http://www.sof.rs/ | | Zvaničan sajt SOF-a |
| | Prijatelj foruma sajt o standardu zebraste zebe http://www.wix.com/vedranmatkovicos/szz# |
| | | Mali aleksandar(Psittacula krameri) | |
| |
| Autor | Poruka |
|---|
Meeko89

Broj poruka: 1 Datum upisa: 30.01.2012
 | Naslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri) Pon Jan 30, 2012 5:09 pm | |
| Cao drugari! imam pitanje u vezi aleksandra, imam muzjaka, uskoro puni 2 godine, rucno je hranjen, voli da se mazi, naravno, voli i da gricne...  zanima me ako bih sada uzeo mladu zenku rucno hranjenu, koja tek prelazi na semenje, kako bi on reagovao? ako neko ima iskustva sa tim. Unapred hvala! |
|  | | skorkovic

Broj poruka: 345 Datum upisa: 05.05.2011 Lokacija: Uzice
 | Naslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri) Pon Jan 30, 2012 5:17 pm | |
| Pa zavisi opet od karaktera ptice. Postoji mogucnost da bi on poceo da je napada, tjs kljuca a mozda bi se i sprijateljio sa njom. Ako se sprijatelji postoji mogucnost da smanji zelju za ljudskim drustvom ali opet ne mora ni to da se desi. |
|  | | ATOS

Broj poruka: 174 Datum upisa: 12.02.2011 Godina: 38 Lokacija: tu i tamo
 | Naslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri) Pon Jan 30, 2012 7:11 pm | |
| u svakom slucaju trebalo bi da imas jos jedan smestaj za zenku ,koja ne bi bilo ose da sasvim sama konzumira zrnastu hranu, postepeno navikavaj jedan na druge pa posle moze i bez kaveza . ako su odmalena zajodno ,bez obzira na rasu papagaja oni budu druzeljubivi ,cak sto paze jedne na druge,no znaju i posvadat se oko nekog zalogaja,ili koji ce na levo ili moje desno rame, no svakoj tuci jednom dode kraj i zavlada mir. teorija da rucno hranjena ptica posle izvesnog vremena kad dobije drustvo da se totalno socializira to uglavnom od vlasnika zavisi kolko paznje posveti svojim ljubimcima moja "matora" koka (avatar ) ima 14 god , dosta mladih rucno hranjenih ptica ispratio kroz kapiju ipak ostala verna matora
ja uvek kazem osobine,naravi jedne mlade ptice uglavnom zavise od vlasnika kako postupa snjimekolko paznje dobija od strane porodice i slicno |
|  | | northstar

Broj poruka: 4 Datum upisa: 06.02.2012 Godina: 41 Lokacija: Beograd
 | Naslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri) Uto Feb 07, 2012 5:09 am | |
| Imam jedno pitanje vezano za male aleksandre. Naime, planiram u skorije vreme da kupim rucno hranjenog malog aleksandra, zapravo, to mi je ovako od srca velika zelja, ali citajuci ovolika, pa da ne budem bas gruba, prilicno teska iskustva vlasnika s ovom vrstom papagaja, nesto sam pocela da se premisljam da li da ga uzmem ili ne...  no, polako, ima jos vremena za odluku. Najvise me brine kako se mali aleksandar slaze s tigricama. Na You Tube-u sam gledala predivne snimke malih aleksandara i tigrica zajedno, kao i malih aleksandara i drugih vrsta papagaja zajedno, i svi su se sjajno slagali i druzili. Ali mene zanima da li neko odavde ima licno iskustvo i ako moze da mi da neki savet. Naravno, aleksandar bi bio u svom kavezu, sigurno ih ne bih drzala u istom, ali me zanima kako se generalno slazu van kaveza, posto moje tigrice koje vec imam po ceo dan slobodno lete po stanu, a planiram i aleksandra da pustam da slobodno vrslja napolju dokle god zeli. S obzirom da ce veliki deo vremena zajedno provoditi van kaveza, da li imam razloga za strah, jer se negde duboko plasim da bi aleksandar, iako ce jako mlad doci kod mene, u nekom trenutku mogao da mi povredi tigrice... Unapred hvala na odgovoru |
|  | | rade

Broj poruka: 124 Datum upisa: 07.01.2011
 | Naslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri) Sre Feb 08, 2012 5:13 pm | |
| Imali nacina da se sazna starost kod zenki ? |
|  | | ATOS

Broj poruka: 174 Datum upisa: 12.02.2011 Godina: 38 Lokacija: tu i tamo
 | Naslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri) Sre Feb 08, 2012 6:08 pm | |
| ima, ako ima prsten ,pa po prstenu ako odgajivac savestan bio pa nije stavljao zaostali prsten ili DNK analiza |
|  | | žako

Broj poruka: 242 Datum upisa: 07.04.2011 Godina: 43 Lokacija: Osijek,HR
 | Naslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri) Sre Feb 08, 2012 7:29 pm | |
| S DNK analizom perija ne možeš ustanoviti starost papagaja. Barem je meni tako rekao doktor s veterinarskog fakulteta u Zagrebu. DNK analizom perija se može ustanoviti spol ptice. |
|  | | rade

Broj poruka: 124 Datum upisa: 07.01.2011
 | Naslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri) Sre Feb 08, 2012 10:07 pm | |
| Da i ja znam za to da DNK samo dokazuje pol ptice ali starost ne....zato razlika izmedju polno zrele zenke i mladog papagaja ,pogotovu ako nema prsten je jako tesko uocljiva... |
|  | | Carli
Broj poruka: 7 Datum upisa: 22.02.2012 Godina: 28 Lokacija: Kikinda
 | Naslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri) Čet Feb 23, 2012 5:45 pm | |
| Kupio sam dva para m. Aleksandri od tri i pet godina. Interesuje me kada mogu da stavim kucice posto sam cuo da oni ranije dobijaju nagon za parenje. Hvala u napred |
|  | | Nikola24
Broj poruka: 12 Datum upisa: 21.02.2012
 | Naslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri) Pon Feb 27, 2012 9:06 pm | |
| Po cemu se razlikuju mali od velikih aleksandra? |
|  | | | | Mali aleksandar(Psittacula krameri) | |
|
Similar topics |  |
|
| | Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |