Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
www.sekcija-pticara.rs
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt
http://www.sof.rs/
Zvaničan sajt SOF-a
Prijatelj foruma sajt o standardu zebraste zebe http://www.wix.com/vedranmatkovicos/szz#

Delite | 

Usiljeni stiglic i neusiljena kanarinka

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeći
AutorPoruka
Jocom

Broj poruka: 26
Datum upisa: 13.02.2010
Godina: 26

PočaljiNaslov: Usiljeni stiglic i neusiljena kanarinka   Sub Feb 13, 2010 6:24 pm

Potrebna mi je pomoc jer imam jako usiljenog stiglica, cim mu pocnem tiho zvizdati il mu pustim klip sa neta sa pticima odmah cucne i plese lijevo desno u cucecem polozaju, skace po kavezu gruze zice hranilice i sve mu ostalo smeta.... da ne pricam o pjesmi, pjeva od jutra do veceri....
medjutim posto se tome nisam nadao nisam usilio kanarinku, imam tu neku lutino lipokrom kanarinku staru najvise oko 2g, malo manje...
poceo sam danas da joj dajem jajcanu hranu pomjesanu sa neklijalim nigerom, cekam da mi niger proklija pa cu i njega klijavog da joj dajem, vec sam joj postavio gnijezdo i ponudio vatu da formira gnijezdo....

al me srrah da ne prodje ovog stiglica nagon? mislim koliko dugo on moze da ceka tako usiljen?
za koliko dana najbrze mogu da usilim zenku i kojice biti znakovi da je i ona usiljena, i dal sam mozda preuranio sa gnijezdom vatom i dal joj to mozda smeta? dal da pocnem da sklanjam pregradu izmedju njih?
dal i njemu treba da dajem sada jajcanu hranu i niger? molim vas da me savjetujete sta i kako da radim...

p.s. ni jedno ni drugo do sada nemaju iskustva u izvodjenju mladih u kavezu....
Nazad na vrh Ići dole
Jocom

PočaljiNaslov: Snimci ponasanja ptica   Sub Feb 13, 2010 6:24 pm

Evo napravio sam par snimaka da sami vidite kako s ponasaju ptice...

na ovom drugom klipu je snimljeno ponasanje zenke prvi put nakon sto sam sklonio pregradu i nakon sto je ugledala muzjaka pocela je da se oglasava kao sto i vi to cujete inace nikada se ne oglasava i jako je mirna....
Nazad na vrh Ići dole
Zika
Sumadinac
Sumadinac

Broj poruka: 1122
Datum upisa: 20.12.2009

PočaljiNaslov: Re: Usiljeni stiglic i neusiljena kanarinka   Sub Feb 13, 2010 6:54 pm

Bravo Joco legendo,dosao si na pravo mesto medju prave ljude,samo nastavi napred i neka ti je sa srecom.Ovde ces imati sve odgovore na pitamnja koja te eventualno muce kao uostalo m i sve nas.Srecan dolazak i da se lepo osecas medju ljudima koji isto neizmerno vole ptice kao i ti..... cheers
Nazad na vrh Ići dole
Laza

Broj poruka: 1132
Godina: 24

PočaljiNaslov: Re: Usiljeni stiglic i neusiljena kanarinka   Ned Feb 14, 2010 8:24 am

Stiglicu nastavi da dajes sve sto mu dajes da bi ostao usiljen, prvenstveno jaca hrana i niger koji je naklijan, Da bi zenku oraspolozio pojacaj temperaturu, produzi dan malo na 14-16 sati i daj joj nesto od vitamina ako imas u pojilicu (ne one zute farbe sto ima uglavnom po pet shopovima) i ne diraj je vise. Stavi kavez do kaveza da se gledaju, siguran znak ako pocnu poljupci, tj dodirivanje kljunovima, sto se tice stiglica moze on dugo da bude usiljen, najvise je usiljen kada mu je kljun skroz beo kao i noge, kada vidi pticu on rasiri krila itd

E sad ovo je pamuk za gnezdo koliko ja vidim, to izbaci, stavi slamkice, seno (dobro ocisceno), pamuk zna da zakaci noktom i da iznese celo gnezdo

Jos jedna stvar, ako ti stiglic prvi put pari kanarinku, zamaskiraj gnezdo, uzmi vestacku jelku od nove godine i zamaskiraj ga dobro, tako ce on imati osecaj da je u prirodi i nece biti nervozan kada pridjes kavezu jer zna da su mu klinci na bezbednom.

Toliko od mene za sada, pitaj ako te jos nesto interesuje

Pozdrav

PočaljiNaslov: Re: Usiljeni stiglic i neusiljena kanarinka   Ned Feb 14, 2010 8:28 am

cekaj jos par dana i ubaci ih u isti kavez, mada ovaj kavez gde ti je zenka ne bih preporucio da paris, al ko zna mozda i uspe Smile

Broj poruka: 138
Datum upisa: 30.12.2009
Godina: 35

PočaljiNaslov: Re: Usiljeni stiglic i neusiljena kanarinka   Ned Feb 14, 2010 8:22 pm

Joco, moje misljenje je da ces cekati jos da ovdje bude nesto...

Prvo, stiglic ima odlicno ponasanje za ovaj period, ali je daleko od usiljenosti. Nastavi sa proklijalim nigerom, moja prognoza je da bi trebalo da bude spreman krajem aprila. Kontrolisi da se ne ugoji.
Drugo, kanarinki pod hitno izbaci vatu i stavi jutane koncice. Jos neki period je hrani tanko da se ne udeblja. Po snimku se ne moze zakljuciti u kojoj je fazi usiljenosti.

Drzi ih odvojeno veci dio vremena, stiglic treba dobro da se raspjeva i da pojaca pjesmu. Vidjet ces da ce mu tada nestati crno sa vrha kljuna. Kad imas vremena stavi ih da se gledaju, gledaj kako se ponasaju. Ponekad uhvati stiglica i ubaci ga kod nje, nek se navikava na hvatanje, na njeno prisustvo, na njen kavez. Onda ga opet odvoji da se ne gledaju, on ce pojacavati pjesmu a ona ce ga slusati i tako se navikavati na njega.
Nazad na vrh Ići dole
Jocom

PočaljiNaslov: Re: Usiljeni stiglic i neusiljena kanarinka   Ned Feb 14, 2010 11:00 pm

Lazar ::
Stiglicu nastavi da dajes sve sto mu dajes da bi ostao usiljen, prvenstveno jaca hrana i niger koji je naklijan, Da bi zenku oraspolozio pojacaj temperaturu, produzi dan malo na 14-16 sati i daj joj nesto od vitamina ako imas u pojilicu (ne one zute farbe sto ima uglavnom po pet shopovima) i ne diraj je vise. Stavi kavez do kaveza da se gledaju, siguran znak ako pocnu poljupci, tj dodirivanje kljunovima, sto se tice stiglica moze on dugo da bude usiljen, najvise je usiljen kada mu je kljun skroz beo kao i noge, kada vidi pticu on rasiri krila itd

E sad ovo je pamuk za gnezdo koliko ja vidim, to izbaci, stavi slamkice, seno (dobro ocisceno), pamuk zna da zakaci noktom i da iznese celo gnezdo

Jos jedna stvar, ako ti stiglic prvi put pari kanarinku, zamaskiraj gnezdo, uzmi vestacku jelku od nove godine i zamaskiraj ga dobro, tako ce on imati osecaj da je u prirodi i nece biti nervozan kada pridjes kavezu jer zna da su mu klinci na bezbednom.

Toliko od mene za sada, pitaj ako te jos nesto interesuje

Pozdrav

Lazare hvala ti na dosta korisnih savjeta, samo imam pitanje, koja ti je zamjerka kavezu i u kakav kavez predlazes da je stavim? Jos jednom hvala...
Nazad na vrh Ići dole
Jocom

PočaljiNaslov: Re: Usiljeni stiglic i neusiljena kanarinka   Ned Feb 14, 2010 11:03 pm

sestoperac ::
Joco, moje misljenje je da ces cekati jos da ovdje bude nesto...

Prvo, stiglic ima odlicno ponasanje za ovaj period, ali je daleko od usiljenosti. Nastavi sa proklijalim nigerom, moja prognoza je da bi trebalo da bude spreman krajem aprila. Kontrolisi da se ne ugoji.
Drugo, kanarinki pod hitno izbaci vatu i stavi jutane koncice. Jos neki period je hrani tanko da se ne udeblja. Po snimku se ne moze zakljuciti u kojoj je fazi usiljenosti.

Drzi ih odvojeno veci dio vremena, stiglic treba dobro da se raspjeva i da pojaca pjesmu. Vidjet ces da ce mu tada nestati crno sa vrha kljuna. Kad imas vremena stavi ih da se gledaju, gledaj kako se ponasaju. Ponekad uhvati stiglica i ubaci ga kod nje, nek se navikava na hvatanje, na njeno prisustvo, na njen kavez. Onda ga opet odvoji da se ne gledaju, on ce pojacavati pjesmu a ona ce ga slusati i tako se navikavati na njega.

pa on jeste iskreno jako dobro raspjevan... na ovome snimku se ne vidi dobro kako pjeva jer sam ga snimao i on je vidjeo da se nesto desava pa je na to obratio paznju, inace pjeva od kako svane pa dok ne ugasim svijetlo....
nista onda cu da cekam dok mu kljun potpuno ne pobjeli.... Hvala na savjetima.....
Nazad na vrh Ići dole
Laza

PočaljiNaslov: Re: Usiljeni stiglic i neusiljena kanarinka   Pon Feb 15, 2010 7:28 am

Jocom, stiglicu moras da ponudis kavez gde ce on moci da rasiri krila i da poleti bukvalno, ne bi bilo lose da vidis od nekog letilice i parilice sto DUZE, ovo je cini mi se kavez za papagaja, njima je bitna visina jer se pentraju, a stiglicima je bitna duzina.

PočaljiNaslov: Re:   Pon Feb 15, 2010 9:41 am

Lazar ::
Jocom, stiglicu moras da ponudis kavez gde ce on moci da rasiri krila i da poleti bukvalno, ne bi bilo lose da vidis od nekog letilice i parilice sto DUZE, ovo je cini mi se kavez za papagaja, njima je bitna visina jer se pentraju, a stiglicima je bitna duzina.
ok, onda moram da nabavim takav neki kavez...
Nazad na vrh Ići dole

Usiljeni stiglic i neusiljena kanarinka

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 1 od 6Idi na stranu : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeći

Similar topics

-
» Usiljeni stiglic i neusiljena kanarinka
» Priprema stiglica za parenje...
» Stiglic (carduelis carduelis)
» cudan neki stiglic
» melanizirani stiglic

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu