| Pravila foruma | 1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma) |
| www.sekcija-pticara.rs | | Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt |
| http://www.sof.rs/ | | Zvaničan sajt SOF-a |
| | Prijatelj foruma sajt o standardu zebraste zebe http://www.wix.com/vedranmatkovicos/szz# |
| | |
| Autor | Poruka |
|---|
Zika Sumadinac

Broj poruka: 1122 Datum upisa: 20.12.2009 Lokacija: Kragujevac
 | Naslov: Ukrasna zivina-opste teme Čet Feb 18, 2010 4:43 pm | |
| MITARENJE-izmena perja kod zivine,koja se vrsi svake godine,zove se mitarenje.Vreme mitarenja i njegovo trajanje vazni su cinioci koje treba uzeti u obzir pri selekciji kokosaka.Kokoska koja pocinje rano da mitari obicno je slaba nosilja.kao i kokoska kod koje mitarenje traje dugo,jer je zbod duzeg trajanja mitarenja skraceno vreme nosivosti.Mitarenje nastupa za vreme leta i "pada" u mesecu na kraju svake godine nosenja(juli-avgust)i traje oko dve do cetiri nedelje.Kad pocne mitarenje,ptvo opada perje na vratu,pa na ledjima i najzad na krilima.Da bi jedno pero izraslo i kod slabe i kod dobre nosilje,potrebno je isto vreme.Razlika je samo u tome sto kod ove druge istovremeno raste vise perja,zbog cega se mitarenje zavrsava brze..Da bi kokoska mogla da nosi u isto vreme kad joj raste perje,potrebno je da bude zdrava i da je pravilno hranjena.Radi toga treba nastojati da se nosilje odrze u dobroj kondiciji za vreme leta i u toku mitarenja.Dobri uslovi i odrzavanje telesne tezine bitni su cinioci za otklanjanje negativnih posledica mitarenja na proizvodnost jednog grla...... Literatura;Google Wikimedia zapisi m.n.paripovic |
|  | | SrdjanKG

Broj poruka: 443 Datum upisa: 18.02.2010 Godina: 40 Lokacija: Resnik,KG - SRB 10 2
 | Naslov: Ukrasna Zivina Sub Feb 20, 2010 10:12 pm | |
| Sta je razlog slabe posecenosti ovog dela foruma?Nema trenutno na forumu odgajivaca zivine,ili je neki drugi razlog? |
|  | | Laza

Broj poruka: 1132 Datum upisa: 20.12.2009 Godina: 24 Lokacija: Svilajnac
 | Naslov: Re: Ukrasna Zivina Sub Feb 20, 2010 10:13 pm | |
| Koliko sam ja upucen, nemamo ama bas nikog ko odgaja zivinu na forumu ! _________________ www.angellstattoo.com
|
|  | | SrdjanKG

Broj poruka: 443 Datum upisa: 18.02.2010 Godina: 40 Lokacija: Resnik,KG - SRB 10 2
 | Naslov: Re: Ukrasna Zivina Sub Feb 20, 2010 11:17 pm | |
| To znaci da treba da ih dovedemo ovde!?-)) |
|  | | Laza

Broj poruka: 1132 Datum upisa: 20.12.2009 Godina: 24 Lokacija: Svilajnac
 | Naslov: Re: Ukrasna Zivina Sub Feb 20, 2010 11:31 pm | |
| otprilike  _________________ www.angellstattoo.com
|
|  | | sasar_le

Broj poruka: 175 Datum upisa: 23.02.2010 Godina: 30 Lokacija: Leskovac, SRB 10 50
 | Naslov: Re: Ukrasna Zivina Uto Feb 23, 2010 7:17 pm | |
| Sto se tice zivine sad imate mene  ,a nadam se da ce uskoro biti jos odgajivaca na ovom novom forumu koji, nadam se ima lepu buducnost. Evo slika moje zivine: Porculan antwerpen  Engleski moderni patuljasti borac Srebrnovrati  Zlatnovrati  Srebrni sebright  Kako ti se cini, Srdjane? Bice nesto od mene  |
|  | | SrdjanKG

| Naslov: Re: Ukrasna Zivina Uto Feb 23, 2010 8:11 pm | |
| Xaxaxa Sale,nikad nisam sumnjao u tebe!"-) Hvala sto si dosao cim sam te pozvao!!Dosta za pocetak,a kad budes imao vremena uleti ponovo sa slikama i nekim tekstom!!Extra ti je zivina!!!P.S.Siri dalje adresu!!! |
|  | | Sale77-Nis

Broj poruka: 853 Datum upisa: 28.12.2009 Godina: 34 Lokacija: Nis -Srbija
 | Naslov: Re: Ukrasna Zivina Uto Feb 23, 2010 8:37 pm | |
| to imenjace raspali takav nam treba poznavalac a ne ove bubalice sto prvo procitaju pa napisu a licno iskustvo ni na puskomet. |
|  | | sasar_le

Broj poruka: 175 Datum upisa: 23.02.2010 Godina: 30 Lokacija: Leskovac, SRB 10 50
 | Naslov: Re: Ukrasna Zivina Uto Feb 23, 2010 9:14 pm | |
| Hvala za lep docek! Spremicu nesto tekstova ovih dana pa saljem. Slika imam na pretek. P.S. Imam odlicnog ucitelja  |
|  | | Sale77-Nis

Broj poruka: 853 Datum upisa: 28.12.2009 Godina: 34 Lokacija: Nis -Srbija
 | Naslov: Re: Ukrasna Zivina Uto Feb 23, 2010 9:41 pm | |
| ala sada raste ucitelj iz Resnika hahaha.pozdrav ucitelju prepoznacese. |
|  | | |
Similar topics |  |
|
| | Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |