Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
www.sekcija-pticara.rs
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt
http://www.sof.rs/
Zvaničan sajt SOF-a
Prijatelj foruma sajt o standardu zebraste zebe http://www.wix.com/vedranmatkovicos/szz#

Delite | 

Ukrasna Zivina

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
AutorPoruka
Mirko_98

Broj poruka: 36
Datum upisa: 24.07.2011

PočaljiNaslov: Re: Ukrasna Zivina   Ned Avg 21, 2011 12:04 am

Zika ::

-nasaditi kokosku i dobiti pilice nije tako jednostavno.Zato evo nekoliko saveta koji pomazu da se lakse dodje do cilja.Da li je zaista neophodno podsetiti?Kokoski nije potreban petao da bi nosila jaja.....potreban joj je da bi imala pilice.
-u prolece kokoska snese 80 odsto jaja.Tada je i petao u najboljoj formi.Da bi jaja bila oplodjena na 8 do 10 kokosaka treba predvideti po jednog petla.Ako ih je vise tuca je neizbezna.
-pokusajte da se svi vasi pilici izlegu u istom trenutku.Da biste to postigli skupljacete svakog dana snesena jaja i cuvati ih u velikoj kutiji punoj zita i sena.Kutiju cete drzati na svezem i dobro provetrenom mestu.Svakoga dana okretacete jaja kako se zumance nebi zalepilo za ljudsku.
-posle nedelju dana skupite sva jaja.....u istu korpu i spustite u gnezdo najbolje kvocke.Ukoliko je dovoljno krupna moze da pokrije 15 jaja.Kraj nje rasoporedite hranu i vodu.Nastavice da nosi cim se pilici izlegu.
-prve godine kokoska daje najvise jaja;oko 15 komada.Od trece godine 30 odsto manje nego prve..... Smile

Ja recimo radim na malo drugačiji način. Evo recimo kod šaboa. Pošto sam ove godine imao 3 koke šaboa sakupljao sam jaja i stavljao ih u kartone u kojima prodaju jaja na pijaci. Kada se koka raskvoca ja joj podmetnem najviše 11 jaja pošto koka šaboa ne može da pokrije više. Svako jutro je puštam da jede, pije i vrši nuždu ali čim izvrši nuždu i ovo drugo zatvaram je u gnezdo. Sve to puštanje traje oko 10-ak minuta. Uveče na dvadeseti dan prskam jaja mlakom vodom tamo gde vidim da je jaje nakljuvano. Kada se svi pilići izlegu i osuše vadim kvočku sa njima i izbacijum gnezdo. Ove godine su mi se nasadile dve koke i jednoj su se izlegli 4 jula od 11 jaja 10 pilića je bilo. Drugoj se izleglo 6 dana kasnije od 7 jaja 7 pilića. Ali kod njihove mame sam ostavljao jaja u gnezdu i sama se nasadila i od 9 jaja bilo je 6 pilića. Kada su odrasli bilo je 5 koka i 1 petao. Petao je bio odličnog kvaliteta iako njegov tata ne baš i mater isto tako. Tog prelepog petlića sam nažalost morao da prodam jer nije znao kakko da oplodi kokošku. Tatu i mamu i dve koke sam dao u selo a meni tri koke ostavio i kupio njima drugog pevca ( lošeg kvaliteta ). Sad se bojim da će biti pilići lošeg kvaliteta ali videćemo. Ostalo mi je samo 9 pilića sad počeli su ludo da crkavaju i eto. Tako ja nasađujem. cheers
Nazad na vrh Ići dole
misko

Broj poruka: 48
Datum upisa: 19.11.2011
Godina: 37

PočaljiNaslov: Re: Ukrasna Zivina   Sub Dec 10, 2011 11:29 pm

zasto 3 meseca niko nije posetio ovaj forum ljudi gde ste
Nazad na vrh Ići dole
markom_le

Broj poruka: 65
Datum upisa: 04.04.2010
Godina: 32