Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
www.sekcija-pticara.rs
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt
http://www.sof.rs/
Zvaničan sajt SOF-a
Prijatelj foruma sajt o standardu zebraste zebe http://www.wix.com/vedranmatkovicos/szz#

Delite | 

Kozica ( Cyanoramphus novaezelandie )

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
AutorPoruka
Carli

Broj poruka: 7
Datum upisa: 22.02.2012
Godina: 28

PočaljiNaslov: Re: Kozica ( Cyanoramphus novaezelandie )   Čet Feb 23, 2012 1:27 am

Pozdrav svim,
do sada sam kao gost redovno pasecivao forum ali sad posto mi se desio "problemcic" morao sam se registrovati, oprosteno mi je nadam se :-).
imam par kozica, ako se moze tako reci , koje su iz drugog legla od prosle godine. Vec sa 3 mesec muzjak je hranijo zenku. Prvi problem je nastao pre 10 dana, po najvecoj zimi ove godine zenka je snela na pod dva jajeta koja su pukla od zime, pre neki dan je snela jos jedno. Odlucio sam da im stavim kucicu, razmisljajuci kad vec imaju nagon bolje da nosi u kucici. Inace zenka je skroz gola po stomaku. Taj "problemcic" video sam juce i danas. Zateknem zenku kako gaza muzjaka. Sumnjam da imam dve zenke u kavezu. Interesije me da li zenka bez muzjaka u kavezu moze da nosi jaja? Imam jos jedan par kozica u istoj prostoriji
Nazad na vrh Ići dole
florida

Broj poruka: 77
Datum upisa: 02.09.2011
Godina: 32

PočaljiNaslov: Re: Kozica ( Cyanoramphus novaezelandie )   Čet Feb 23, 2012 3:55 pm

vidi moguce je da su dve zenke, ubaci ako imas sliku pa da protumacimo.nemoj druze gnezdo stavljati cekaj da malo otopli, prolece je najbolji period za parenje nemoj muciti ptice po ovoj zimoci.a i ta ptica sto nema perije ili je neki problem ili se nije izmitarila pojacaj malo konoplju u ishrani i vitamine obavezno pa javi kako su pozzz... ps zenka moze da nosi bez muzjaka verovatno je nesto nagonski poteralo da nosi.
Nazad na vrh Ići dole
Carli

Broj poruka: 7
Datum upisa: 22.02.2012
Godina: 28

PočaljiNaslov: Re: Kozica ( Cyanoramphus novaezelandie )   Čet Feb 23, 2012 5:18 pm

trenitno nisam u mogucnosti postaviti sliku jer na mobilnom nemam mogucnost postavke slika, postavicu sutra ili prekosutra preko prijateljovog racunara. Kad je snela prvo jaje tad se pocela cupati a na slici ces videti kako sad izgleda.sto se tice ishrane dajem proso, suncokret, ovas, svetlo seme, konoplju zimi nisam davao poceo sam od skoro, bar jabuke a od vitamina dajem neke granule( mislim da ne smem napisati naziv proizvoda) i pravio sam vitaminske kocke sa gritom, glinom, peskom, ljuskom od kokosijih jaja i nekim vitaminima. Postavljanjem kucica nadao sam se da cu im olaksati kad vec imaju nagon. Hvala ti na odgovori. Sliku cu postaviti za koji dan.
Nazad na vrh Ići dole
acahaski

Broj poruka: 50
Datum upisa: 31.10.2011
Godina: 35

PočaljiNaslov: Re: Kozica ( Cyanoramphus novaezelandie )   Uto Maj 01, 2012 5:41 pm

Jedno pitanje za iskusnije pticare.Sa koliko dana prstenujete(alkirate) mlade kozice?
Nazad na vrh Ići dole
rade

Broj poruka: 124
Datum upisa: 07.01.2011

PočaljiNaslov: Re: Kozica ( Cyanoramphus novaezelandie )   Sre Maj 02, 2012 8:30 am

Za kozice je predvidjen prsten dim.:5mm,jedna od metoda je sacekati da mladunce otvori oci na pola ili cak malo manje,pa onda prstenovati; ali sve zavisi od vrste koju prstenujemo,obicno oko nedelju dana +- koji dan.
Nazad na vrh Ići dole
acahaski

Broj poruka: 50
Datum upisa: 31.10.2011
Godina: 35

PočaljiNaslov: Re: Kozica ( Cyanoramphus novaezelandie )   Sre Maj 02, 2012 1:28 pm

Ok,hvala prijatelju.Ja sam dobio alkice od 4,5mm za kozice i od 5mm za rozele.Tako bar u savezu racunaju.
Nazad na vrh Ići dole

Kozica ( Cyanoramphus novaezelandie )

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 7 od 7Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Similar topics

-
» Kozica ( Cyanoramphus novaezelandie )
» Pomoć-šta uzeti
» Penant (Platycercus elegans)
» Crvenoceli amazonac (Amazona autumnalis)
» Ka da znam da li je zaista Labrador

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Ptice :: Papagaji :: Srednji papagaji-