| | Sivoglavi Stiglic (Carduelis caniceps) | |
|
|
| Autor | Poruka |
|---|
Rale KG

Broj poruka: 84 Datum upisa: 01.03.2010 Godina: 50 Lokacija: Kragujevac
 | Naslov: Sivoglavi Stiglic (Carduelis caniceps) Sub Mar 06, 2010 7:11 pm | |
| Sivoglavi Stiglic nije ni podvrsta ni mutacija stiglica vec posebna vrsta Himalajski stiglic koji zivi u Kini. S`toga sam otvorio ovaj novi post. Za pocetak nekoliko slicica ove prelepe ptice. Nadam se da vam se svidjaju?????? [You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.] |
|
 | |
Dax BG

Broj poruka: 63 Datum upisa: 04.03.2010 Godina: 42 Lokacija: Beograd, Srbija
 | Naslov: Re: Sivoglavi Stiglic (Carduelis caniceps) Sub Mar 06, 2010 7:41 pm | |
| Valjda će neko početi uskoro da ih gaji i kod nas...  |
|
 | |
kima

Broj poruka: 47 Datum upisa: 28.02.2010 Godina: 30 Lokacija: kagujevac
 | Naslov: Re: Sivoglavi Stiglic (Carduelis caniceps) Sub Mar 06, 2010 8:22 pm | |
| ja sam imao sivoglave stiglice pre par godina koje mi je doneo Gocke.Postoje tri podvrste sivoglavih Carduelis caniceps-(ovu podvrstu sam imao0 Carduelis parapanis Carduelis subulata-citao sam davno da je nastala ukrstanjem u prirodi izmedju majora i parapanisa Inace u Evropi su jako malo zastupljeni i slabo ih ima a postoji i agat mutacija |
|
 | |
Rale KG

| Naslov: Sivoglavi Sub Mar 06, 2010 9:06 pm | |
| Kima u pravu si. Nabrojao si podvrste i mutacije. Kao sto i kod naseg stiglica postoje podvrste i mutacije ali u startu da se razumemo da je Sivoglavi ili Himalajski stiglic posebna vrsta stiglica. Pozdrav |
|
 | |
Gagic
Broj poruka: 16 Datum upisa: 28.01.2010
 | Naslov: Re: Sivoglavi Stiglic (Carduelis caniceps) Ned Mar 07, 2010 10:57 am | |
| Carduelis carduelis caniceps  |
|
 | |
Rale KG

| Naslov: Re: Sivoglavi Stiglic (Carduelis caniceps) Ned Mar 07, 2010 12:44 pm | |
| |
|
 | |
SrdjanKG

Broj poruka: 443 Datum upisa: 18.02.2010 Godina: 40 Lokacija: Resnik,KG - SRB 10 2
 | Naslov: Re: Sivoglavi Stiglic (Carduelis caniceps) Ned Mar 07, 2010 1:56 pm | |
| |
|
 | |
gocke

Broj poruka: 64 Datum upisa: 01.03.2010 Lokacija: stokholm
 | Naslov: Re: Sivoglavi Stiglic (Carduelis caniceps) Ned Mar 07, 2010 2:04 pm | |
| | Rale KG :: | | Kima u pravu si. Nabrojao si podvrste i mutacije. Kao sto i kod naseg stiglica postoje podvrste i mutacije ali u startu da se razumemo da je Sivoglavi ili Himalajski stiglic posebna vrsta stiglica. Pozdrav |
tacno je da su oni posebna vrsta,, ali i kod njih kao i kod obicnih stigliva imas podvrsta. Ne zive svi na himalajima, kao i sto vi stiglici ne zive na balkanu. Razlikuju se po boji i velicini, ono sto je kima napisao je tacno i subulata je najkrupniji primerak kod sivoglavih stiglica |
|
 | |
Santa

Broj poruka: 77 Datum upisa: 07.01.2010
 | Naslov: Re: Sivoglavi Stiglic (Carduelis caniceps) Ned Mar 07, 2010 2:23 pm | |
| | gocke :: | | Rale KG :: | | Kima u pravu si. Nabrojao si podvrste i mutacije. Kao sto i kod naseg stiglica postoje podvrste i mutacije ali u startu da se razumemo da je Sivoglavi ili Himalajski stiglic posebna vrsta stiglica. Pozdrav |
tacno je da su oni posebna vrsta,, ali i kod njih kao i kod obicnih stigliva imas podvrsta. Ne zive svi na himalajima, kao i sto vi stiglici ne zive na balkanu. Razlikuju se po boji i velicini, ono sto je kima napisao je tacno i subulata je najkrupniji primerak kod sivoglavih stiglica |
Smatran je kao podvrsta bar do pre nekih desetak godina. Onda se pisao Carduelis carduelis caniceps Sada se smatra za posebnu vrstu Carduelis caniceps OVO TREBA JOS PROVERITI NA DRUGIM GENIMA I VIDETI DA LI HIBRIDIZUJU U KONTAKTNIM ZONAMA U PRIRODI(MOJ KOMENTAR KAO ORNITOLOGA) |
|
 | |
Laza

Broj poruka: 1132 Datum upisa: 20.12.2009 Godina: 24 Lokacija: Svilajnac
 | Naslov: Re: Sivoglavi Stiglic (Carduelis caniceps) Ned Mar 07, 2010 2:52 pm | |
| | Santa :: | OVO TREBA JOS PROVERITI NA DRUGIM GENIMA I VIDETI DA LI HIBRIDIZUJU U KONTAKTNIM ZONAMA U PRIRODI |
Ovo bas nisam dobro skapirao? |
|
 | |
| | Sivoglavi Stiglic (Carduelis caniceps) | |
|