| Pravila foruma | 1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma) |
| www.sekcija-pticara.rs | | Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt |
| http://www.sof.rs/ | | Zvaničan sajt SOF-a |
| | Prijatelj foruma sajt o standardu zebraste zebe http://www.wix.com/vedranmatkovicos/szz# |
| | | Rizarice (Padda oryzivora) | |
| |
| Autor | Poruka |
|---|
Luckyboy General

Broj poruka: 1253 Datum upisa: 20.12.2009 Godina: 39 Lokacija: Smed.Palanka Šumadija
 | Naslov: Rizarice (Padda oryzivora) Sub Dec 26, 2009 8:42 pm | |
| Java finch ili java sparrow Rizarice su poprilicno velike ptice,i preko 14cm .Kljun im je jako masivan,ali su to potpuno bezopasne i nezne ptice. [You must be registered and logged in to see this image.]Razlika medju polovima je otezana ,jer nemaju nekih karakteriisticnih obelezja.Siguran nacin utvrdjivanja polova je po pesmi . Iskusniji odgajivaci mogu prepoznati polove i po kljunu,muzijaci imaju intezivnije obojen kljun,ali taj metod je dobar ukoliko ima dosta ptica,vec kod dve daje sumnjive rezultate. [You must be registered and logged in to see this image.]Ishrana rizarica je jednostavna,idealna hrana za njih je smesa za male papagaje(tigrice).Rizarice nisu neki ljubitelji sitnog semenja,ako bi ste im davali samo proso i ljusteni ovas,nebiste pogresili.Jajcanu smesu vrlo rado jedu i klijavo seme.Jedan apsurd je da rizarice uopste ili vrlo retko jedu rizu(paddy rice),iako su po tome dobile ime . Lako se razmnozavaju,potrebna im je nesto veca kucica,15X15X15,nose 4-8 jaja,a najcesce 6.Inkubacija pocinje nakon snesenog 3 ili 4 jajeta,a pilici se izvode nakon 13 do 15 dana.Dobri su roditelji.Mladi su prljavo sive boje,napustaju gnezdo posle trece nedelje,a pravu boju dobijaju nakon prvog mitarenja. Postoje nekoliko mutacija rizarica,siva,sarena,srebrana,agate... [You must be registered and logged in to see this image.] |
|  | | Borko
Broj poruka: 1 Datum upisa: 17.03.2010
 | Naslov: Re: Rizarice (Padda oryzivora) Sre Mar 17, 2010 8:40 am | |
| Zdravo, ja sam isto ljubitelj ptica, cuvao sam kanarince, kratko papagaje, grlicu, zebice, i sad trenutno cuvam kanarinku zenku, i juce sam kupio rizaricu. Lepo peva, prvo sam ga bio stavio kod kanarinke, medjutim, nisam bio siguran da li ce se slagati, pa sam ga kasnije prebacio u manji kavez, sto se tice hrane, trenutno sam mu stavio hranu za kanarince, pomenuo si da nisu ljubitelji sitnog semenja, ali jer ne fali nista sto sam mu dao hranu za kanarince? Praticu ga, pa ako ne bude hteo da je jede, kupicu ono sto si pomenuo da jedu, i kazi mi nesto, koje stajalice mogu da mu odgovaraju, jer zapinje kandzicama, i sve stoji na jednoj, i kad treba da sleti nize, zapinje mu kandzice, dok se ne priblizim malo, da ga motivisem. Jer vole da se kupaju, posto sam mu stavio zatvorenu kupalicu za ptice, u svakom slucaju, lepa pticica. Pozdrav |
|  | | SrdjanKG

Broj poruka: 443 Datum upisa: 18.02.2010 Godina: 40 Lokacija: Resnik,KG - SRB 10 2
 | Naslov: Re: Rizarice (Padda oryzivora) Sre Mar 17, 2010 9:06 am | |
| Hrana za kanarince ti nije bas najadekvatnija za rizarice! Iz nje ce jesti (i to sve zavisi na kojoj je hrani ptica odrasla,tj. sta je navikla da jede!),svetlo seme,ovas i eventualno lan!! Najbolje je,kao sto je Lucky i napisao,da joj kupis gotovu mesavinu semena za tigrice! To sto si napisao da zapinje kandzicama,mislim da nisu uzrok stajalice,vec da su mu prerasli nokti i da ih treba skratiti (pogledaj da li su,a ako jesu,a nikad ptici nisi sekao nokte,zamoli nekog ko jeste da ti to uradi-da ti pokaze kako se to radi,da ne bi povredio pticu)! Rizarice bas vole kupanje,i slobodno i cesto mu stavljaj kupatilo(ako ti je ptica u toplom!)!Pozz |
|  | | Luckyboy General

Broj poruka: 1253 Datum upisa: 20.12.2009 Godina: 39 Lokacija: Smed.Palanka Šumadija
 | Naslov: Re: Rizarice (Padda oryzivora) Sre Mar 17, 2010 8:19 pm | |
| Nebih nista posebno dodao na Srdjanov komentar,sem da hranu za kanarince trebas sto pre da izbacis,jer od nje moze dobiti proliv,ukoliko je jede pozz |
|  | | Danijel

Broj poruka: 805 Datum upisa: 29.12.2009 Godina: 31 Lokacija: Srbija-Vranje
 | Naslov: Re: Rizarice (Padda oryzivora) Uto Apr 06, 2010 2:43 pm | |
| |
|  | | papayajamaica

Broj poruka: 199 Datum upisa: 10.04.2010 Godina: 32 Lokacija: Arandjelovac
 | Naslov: Re: Rizarice (Padda oryzivora) Sre Apr 14, 2010 8:03 pm | |
| Jako lepe ptice! Koliko se otprilike krecu cene za normal par? |
|  | | Luckyboy General

| Naslov: Re: Rizarice (Padda oryzivora) Sre Apr 14, 2010 8:12 pm | |
| Na berzama u zavisnosti od ponude od 10-20 evra za par |
|  | | papayajamaica

| Naslov: Re: Rizarice (Padda oryzivora) Sre Apr 14, 2010 8:21 pm | |
| Hvala na informaciji Luckyboy! Imas li ti mozda neki par viska? Ili neko u blizini Arandjelovca? |
|  | | Luckyboy General

| Naslov: Re: Rizarice (Padda oryzivora) Sre Apr 14, 2010 8:25 pm | |
| Tek sutra im kacim kucicu,tako da se nadam da ce biti mladih  |
|  | | papayajamaica

| Naslov: Re: Rizarice (Padda oryzivora) Sre Apr 14, 2010 8:33 pm | |
| OK, sve najbolje!  |
|  | | | | Rizarice (Padda oryzivora) | |
|
Similar topics |  |
|
| | Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| | Ko je trenutno na forumu | Imamo 29 korisnika na forumu: 4 Registrovanih, 0 Skrivenih i 25 Gosta :: 2 Provajderi bane.p, kima, Laza, marjan pirotNajviše korisnika na forumu ikad bilo je 105 dana Pon Apr 23, 2012 8:47 pm |
|