Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
www.sekcija-pticara.rs
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt
http://www.sof.rs/
Zvaničan sajt SOF-a
Prijatelj foruma sajt o standardu zebraste zebe http://www.wix.com/vedranmatkovicos/szz#

Delite | 

Dijamant golubic (Geopelia cuneata)

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, ... 11, 12, 13  Sledeći
AutorPoruka
Luckyboy
General
General

Broj poruka: 1253
Datum upisa: 20.12.2009
Godina: 39

PočaljiNaslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata)   Uto Apr 06, 2010 8:44 pm

malinois ::

Jedan savjet :Kad se golubici spremaju za izlozbu treba ih orosavati svaki dan .Nakvasiti ih toliko da budu mokri kao misevi Very Happy :nakon dvadesetak dana golubici aktiviraju lojnu zljezdu na trtici i pocnu se u vecoj mjeri mastiti .Tada perje dobije sjaj i cvrstinu .Za izlozbu su spremni kad ih se ne moze nakvasiti kad voda klizi kao sa patke .

Pticu kad uzimate u ruku (pred izlozbu) namazite bebi puderom tako da nebi perje ostalu na vlaznom i znojnom dlanu .Problem je sto golubici lako odbacuju perje usled stresa .

Treba im davati pivski kvasac (B vitamin )

Hvala na jako korisnom savetu malinois cheers

Broj poruka: 199
Datum upisa: 10.04.2010
Godina: 32

PočaljiNaslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata)   Uto Apr 13, 2010 3:20 pm

Zna li neko gde mogu nabaviti par ovih prelepih ptica?
Nazad na vrh Ići dole
SrdjanKG

Broj poruka: 443
Datum upisa: 18.02.2010
Godina: 40

PočaljiNaslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata)   Uto Apr 13, 2010 5:05 pm

Dijamant golubici se bas dosta gaje kod nas i ima dosta odgajivaca njih,pa ih nije neki problem nabaviti! Pozz
Nazad na vrh Ići dole
papayajamaica

PočaljiNaslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata)   Uto Apr 13, 2010 5:45 pm

U Arandjelovcu zivim, znas li nekog ko ih odgaja ovde u blizini?
Nazad na vrh Ići dole
SrdjanKG

PočaljiNaslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata)   Uto Apr 13, 2010 6:23 pm

Ma gajim ih i ja,al sad nemam viska Papayajamaica! Ovde u nasoj okolini ih ima al pomalo,tesko ces ih sada ovde naci sem kod trgovaca ( sto ti nepreporucujem )! Pozz
Nazad na vrh Ići dole
papayajamaica

PočaljiNaslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata)   Uto Apr 13, 2010 6:30 pm

Hvala ti Srdjane! Malo mi je daleko da idem na sever Vojvodine... Pogledacu u Beloj Crkvi, cuo sam da ih tu ima. Za 1.Maj sam tamo pa mozda i nadjem nesto. Jel istina da se oglasavaju nocu kao sto je ovde naveo jedan clan u forumu? Zivim u stanu, pa ne znam koliko ce to smetati komsijama? Koliko sam ja primetio nisu bucni?
Nazad na vrh Ići dole
SrdjanKG

PočaljiNaslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata)   Uto Apr 13, 2010 6:33 pm

Hoce da gucu i nocu,ne tako cesto,ali hoce! A sad koliko ce to smetati tvojim komsijama??? Mada njihovo oglasavanje je prijatno,pa mislim da im nece smetati! Pozz
Nazad na vrh Ići dole
papayajamaica

PočaljiNaslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata)   Uto Apr 13, 2010 6:39 pm

Pretpostavio sam da je tako, imao sam prilike da ih cujem pa me malo zacudio podatak da je prestao da ih gaji zbog toga. Sta jos drzis od ptica Srdjane?
Nazad na vrh Ići dole
Šarengrad

Broj poruka: 24
Datum upisa: 16.05.2010

PočaljiNaslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata)   Uto Maj 18, 2010 8:45 pm

pozdrav svima.nov sam na forumu.volim dijamant golubice.trenutno imam mlade pa se pitam da li ce im ovo zahladjenje skoditi jer su napolju u volijeri.
Nazad na vrh Ići dole
ivan83

Broj poruka: 30
Datum upisa: 26.04.2010

PočaljiNaslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata)   Uto Jul 06, 2010 4:21 pm

Nabavio sam jednog golubica pa me zanima da li je muzijak ili zenka?
Nazad na vrh Ići dole

Dijamant golubic (Geopelia cuneata)

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 2 od 13Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, ... 11, 12, 13  Sledeći

Similar topics

-
» Dijamant golubic (Geopelia cuneata)
» Smesni oglasi
» Zebrasti golubic (Geopelia striata)
» Postupak sa uginulim pticama
» Dijamant zeba (Stagonopleura guttata )

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Ptice :: Egzoticni golubovi i prepelice-