| | Dijamant golubic (Geopelia cuneata) | |
|
|
| Autor | Poruka |
|---|
milun

Broj poruka: 133 Datum upisa: 25.01.2011 Godina: 45 Lokacija: Osecina
 | Naslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata) Pet Mar 11, 2011 5:58 pm | |
| Samo je ostavi tu,jer kada je sama izabrala to mest ocigledno joj se svidja i budi siguran da ako su jaja plodna da ce ih tu izleci a i odgajiti ..samo uzivaj i cekaj...Pozdrav |
|
 | |
dalibor

Broj poruka: 237 Datum upisa: 06.04.2010 Godina: 31 Lokacija: Kragujevac
 | Naslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata) Pet Mar 11, 2011 6:02 pm | |
| Ma naravno to sam i planirao nego reko da vidim da neko nije imao slicnu situaciju pa da vidim sta je bilo dalje.inace taj par mi nije ni malo pitom bas su ludi u odnosu na ostale parove koji mi maltene jedu iz ruke...hvala momci pozzzz.... |
|
 | |
Dare

Broj poruka: 79 Datum upisa: 30.01.2011 Godina: 20 Lokacija: Srbobran
 | Naslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata) Uto Apr 05, 2011 2:27 pm | |
| |
|
 | |
Dare

| Naslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata) Uto Apr 05, 2011 2:30 pm | |
| evo jos dve slike izbliza   |
|
 | |
Sale77-Nis

Broj poruka: 853 Datum upisa: 28.12.2009 Godina: 34 Lokacija: Nis -Srbija
 | Naslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata) Uto Apr 05, 2011 6:00 pm | |
| Sve zavisi pol kod dijamantskog golubica se odredjuje po pstenu oko oka ali naj merodavnije je pesma i sirenje repa.Prsten oko oka oze da bude debeo ako je upitanju stara zenka ili tanak ako je u pitanju mladi muzijak ali kada dostigne polnu zrelost to se menja pa umesto da je zenka ono ispadne muzijak tako da kod ova tvoja dva reko bi da je tamniji muzijak a svetliji zenka ali nemora da znaci to ti kazem na osnovu ovoga sto vidim!!! _________________ Kaja i Kalina
|
|
 | |
milun

Broj poruka: 133 Datum upisa: 25.01.2011 Godina: 45 Lokacija: Osecina
 | Naslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata) Uto Apr 05, 2011 7:12 pm | |
| Po meni svetliji ima veci okvir mada to jos nije okvir kakav treba da ima muzijak,ali zavisi koliko je ptica stara i dali je polno zrela jer kod mene su svi muzijaci vec dobili prepoznatljiv nabor oko oka i mnogi vec leze na jajima...sacekaj jos malo i vide ces i sam sta je sta ...pesma i sirenje repa siguran muzijak.poz. |
|
 | |
Dare

| Naslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata) Uto Apr 05, 2011 7:25 pm | |
| aha znaci ovaj svetliji je definitivno muzijak njega sam video da siri rep i peva a ovaj tamniji je samo pevao nisam ga video da siri rep. u svakom slucaju hvala  |
|
 | |
laci
Broj poruka: 21 Datum upisa: 29.04.2011
 | Naslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata) Uto Maj 17, 2011 9:08 pm | |
| |
|
 | |
Alex
Broj poruka: 64 Datum upisa: 26.03.2010 Lokacija: Pancevo
 | Naslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata) Sre Maj 18, 2011 6:06 am | |
| I meni deluju kao dva muzjaka, evo i ja se patim sa time, navodno hteo sam da kupim jedan par, pa sam zavrsio sa dva muzjaka, na sledecoj berzi sam hteo da uzmem dve zenke da kompletiram dva para, kad ono jedan muzjak i jedna zenka, pre neki dan na sajmu u N sadu opet kupim "zenku" kad ono muzjak....... |
|
 | |
mokijam
Broj poruka: 25 Datum upisa: 16.04.2011 Godina: 28 Lokacija: Paracin-Striza
 | Naslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata) Čet Jun 09, 2011 7:58 am | |
| Nabavio sam jedan par golubica. Interesuje me jedna stvar oko gnezda. Gnezdo sam im napravio od kutije feta sira koju sam presekao na pola i pricvrstio na zid kaveza,e sad zani ma me da li samo da im ubacim u kavez suvu travu i grancice pa ce oni sami da sviju gnezdo ili da im ubacim suvu travu odmah u gnezdo?
|
|
 | |
| | Dijamant golubic (Geopelia cuneata) | |
|