| | Dijamant golubic (Geopelia cuneata) | |
|
|
| Autor | Poruka |
|---|
Sale77-Nis

Broj poruka: 827 Datum upisa: 28.12.2009 Godina: 34 Lokacija: Nis -Srbija
 | Naslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata) Čet Jun 09, 2011 10:42 am | |
| | mokijam :: | Nabavio sam jedan par golubica. Interesuje me jedna stvar oko gnezda. Gnezdo sam im napravio od kutije feta sira koju sam presekao na pola i pricvrstio na zid kaveza,e sad zani ma me da li samo da im ubacim u kavez suvu travu i grancice pa ce oni sami da sviju gnezdo ili da im ubacim suvu travu odmah u gnezdo?
|
Ja stavim i u gnezdo i u kavez tako da obadve varijante dolaze u obzir nemozes da pogresis!! _________________ Kaja i Kalina
|
|
 | |
laci
Broj poruka: 21 Datum upisa: 29.04.2011
 | Naslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata) Čet Jun 09, 2011 8:43 pm | |
| Ubaci direktno suvu travu u gnezdo. Samo da ti dam jedan savet ,ta posuda je cetvrtasta a pticama sem papagaja treba da bude okrugla jer vrlo cesto se desi da jaja zapadnu u cosak te posude koje su cetvrtaste. ja imam kupovna gnezda a ti stavi od margarina ili nesto slicno od mesnog nareska onog veceg itd.
pozdrav |
|
 | |
mokijam
Broj poruka: 25 Datum upisa: 16.04.2011 Godina: 27 Lokacija: Paracin-Striza
 | Naslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata) Čet Jun 09, 2011 9:32 pm | |
| Upravu ste hvala na savetima. A i ja sam stipsa za jednu cinicu da kupim |
|
 | |
dalibor

Broj poruka: 232 Datum upisa: 06.04.2010 Godina: 31 Lokacija: Kragujevac
 | Naslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata) Pet Jun 10, 2011 1:57 am | |
| ja licno koristim gnezdo od kanarinaca samo posudu i u njoj podlogu (tkaninu) koju koristim za kanarince,i nemam problema pozzz... |
|
 | |
dalibor

Broj poruka: 232 Datum upisa: 06.04.2010 Godina: 31 Lokacija: Kragujevac
 | Naslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata) Uto Jun 14, 2011 5:59 pm | |
| evo primer gde muzjak lezi...   |
|
 | |
vladogouldovi

Broj poruka: 114 Datum upisa: 22.01.2012 Godina: 23 Lokacija: cepin
 | Naslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata) Pet Jan 27, 2012 10:48 am | |
| Dali je moguce da se muzjak udvara drugom muzjaku?trebalo je ispat da su par kad sam ih kupio ali to sto je trebalo da bude zenka ipak je muzjak a ovo drugo je trebo biti muzjak ali nisam siguran |
|
 | |
Šarengrad
Broj poruka: 23 Datum upisa: 16.05.2010
 | Naslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata) Pet Jan 27, 2012 9:25 pm | |
| pozdrav.ja gajim samo golubice godinama.golubici ne biraju gnezda.ja licno stavljam cetvrtasta od letvica debljine 1cm i12x12cm i dubine5cm.stavim unutra suvu travu do pola dubine i utrljam pesnicom.praktikujem da mi gnezda budu na podu jer mladi izlaze rano iz gnezda ali mogu i da se vrate jer im je gnezdo dole.sto se tice udvaranja to je normalno cak zna jedan muzjak da lezi u gnezdu na prazno. |
|
 | |
markos87
Broj poruka: 7 Datum upisa: 17.06.2011 Godina: 24 Lokacija: Aleksinac
 | Naslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata) Sub Feb 11, 2012 7:17 pm | |
| Pozdrav svima, evo i ja se od skora navukao na ove golubice. Napravio sam vec volijericu sada samo jos da nadjem da kupim par ovih golubica. Ima li neko neku preporuku od koga mogu nabaviti? Ne bih kupovao po pet shopovima ne zbog cene vec zbog toga sto nikada ne mozes dobiti ono sto trazis. Ili promase pol ili budu bolesne i stare zivotinjice... Neki odgajivac ili nesto tako? Pozdrav jos jednom svima, svaka cast na informacijama o ovoj vrsti egzota  |
|
 | |
| | Dijamant golubic (Geopelia cuneata) | |
|