Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
www.sekcija-pticara.rs
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt
http://www.sof.rs/
Zvaničan sajt SOF-a
Prijatelj foruma sajt o standardu zebraste zebe http://www.wix.com/vedranmatkovicos/szz#

Delite | 

Pismonoše

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeći
AutorPoruka
acko

Broj poruka: 42
Datum upisa: 02.04.2010

PočaljiNaslov: Pismonoše   Čet Apr 22, 2010 6:28 pm

Pripala mi je ta čast da otvorim temu o ovoj rasi golubova, koju, btw, planiram da nabavim.
Nisam znao da ih ima i u crnoj boji.

Evo par fotki za početak...

Nazad na vrh Ići dole
SrdjanKG

Broj poruka: 443
Datum upisa: 18.02.2010
Godina: 40

PočaljiNaslov: Re: Pismonoše   Čet Apr 22, 2010 7:01 pm

Neznam koje pismonose planiras da gajis-takmicarske(sport) ili izlozbene! Za izlozbene neznam bas tacno u kojim su sve bojama dozvoljeni,ali sport pismonose mogu biti u svim bojama i nema nikakvih pravila vezanih za boju-ceni se samo let (mada su najzastupljeniji plavi i sl,a manje golubovi svetlijih boja zbog toga sto grabljivice lakse uocavaju svetlije golubove)! Konkretno crne sam vidjao i sport i izlozbene! Pozz
Nazad na vrh Ići dole
srdjan vr

Broj poruka: 62
Datum upisa: 26.03.2010
Godina: 49

PočaljiNaslov: Re: Pismonoše   Čet Apr 22, 2010 8:06 pm

Prema onome sto vidim na fotkama ti bi gajio sportske postare ,mogu ti reci da u Vranju imas dobre takmicare!!!POZZ
Nazad na vrh Ići dole
acko

Broj poruka: 42

PočaljiNaslov: Re: Pismonoše   Čet Apr 22, 2010 8:24 pm

ne znam ni jednog, a uzeo bih par skroz crnih, skroz belih i plavih sa kaišima, mislio sam oglase iz ZOV-a da pogledam, mada ima na pijaci u bujanovcu za 200 din pismonoše, solidno deluju... možda uzmem jedan par od tih nepoznatog porekla....

bitno mi je da nozdrve ne budu preglomazne, kao na nekim fotkama koje sam video, ali to ne srećemo kod sportskih?
Nazad na vrh Ići dole
SrdjanKG

PočaljiNaslov: Re: Pismonoše   Čet Apr 22, 2010 8:29 pm

Ne,sport pismonose nemaju preglomazne nozdrve! Pozz
Nazad na vrh Ići dole
srdjan vr

Broj poruka: 62
Datum upisa: 26.03.2010
Godina: 49

PočaljiNaslov: Re: Pismonoše   Čet Apr 22, 2010 9:12 pm

Kao sto rece moj imenjak sport pismonose nemaju velike nozdrve.Medjutim sa 5-6godina starosti i njima nozdrve dolaze do izrazaja.Pismonose se ne kupuju na pijaci ali ako hoces da te uputim na neke odgajivace javi mi se na MEJL!!!
Nazad na vrh Ići dole
Milan Nis

Broj poruka: 21
Godina: 34

PočaljiNaslov: Re: Pismonoše   Čet Apr 22, 2010 9:20 pm

koliko ja znam, veličina nozdrva nije toliko bitna... evo našo sam neke fotke, koje to i dokazuju. extremno velike nozdrve, a prvaci...

preuzeto sa www.sleepyhollowloft.com
Nazad na vrh Ići dole
SrdjanKG

PočaljiNaslov: Re: Pismonoše   Čet Apr 22, 2010 10:06 pm

Nisam ja ni rekao da je bitna velicina nozdrva,bitan je samo let!!! Samo sam rekao da u principu manje nozdrve imaju sport nego izlozbeni,jer je Acko rekao da nece sa velikim nozdrvama! Pozz
Nazad na vrh Ići dole
vecos

Broj poruka: 86
Datum upisa: 31.03.2010
Godina: 28

PočaljiNaslov: Re: Pismonoše   Čet Apr 22, 2010 11:20 pm

Da se i ja uključim malo u ovaj zanimljiv razgovor (veliki sam ljubitelj ovih golubova). Prije 5 godina natjecao sam se sa poštarima, nozdrve kakve god bile jako su važne samo u onom faktoru da pri velikim visinama i velikim oscilacijama tlaka "usisavaju" dovoljnu količinu kisika (inaće za kvalitetnog sportaša svi elementi na tijelu su vrlo važni, oko, krilo, perje, prsni mišići,...itd.) Što se tiće veličine nozdrve to jako ovisi o kojoj se liniji radi (jansen, mulemans,...)! Ja sam imao par starih mužjaka koji su imali izrazito velike nozdrve, ali to nije bio uvijet da su zbog njih bili bolji sportaši!
Inaće znao sam slati bijele poštare na natjecanje i nisu bili loši, jedino se slažem sa SrdjanKG da su lako uočljivi. Kako su jako dobri letači, pogotovo su jaki u naglim manevrima, grabljivice im ne predstavljaju problem ako su odmorni, ako je riječ o dugim stazama onda ih je bolje ne slati jer osim što su umorni- bodu u oko!
pozz
Nazad na vrh Ići dole
vecos

Broj poruka: 86
Datum upisa: 31.03.2010
Godina: 28

PočaljiNaslov: Re: Pismonoše   Čet Apr 22, 2010 11:30 pm

Ovo su slike bijelih pismonoša iz Hrvatske!

Nazad na vrh Ići dole

Pismonoše

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 1 od 8Idi na stranu : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeći

Similar topics

-
» Golubovi pismonose
» Pismonoše
» Ubijen golub pismonoša
» pismonoše boje
» Golub koji je sam došao

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu