Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
www.sekcija-pticara.rs
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt
http://www.sof.rs/
Zvaničan sajt SOF-a
Prijatelj foruma sajt o standardu zebraste zebe http://www.wix.com/vedranmatkovicos/szz#

Delite | 

Leghorn...

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeći
AutorPoruka
Jovo13

Broj poruka: 142
Datum upisa: 04.09.2010
Godina: 19

PočaljiNaslov: Re: Leghorn...   Pet Feb 03, 2012 11:56 pm

Pozdrav Dragane,ako mozes malo detaljnije da nam opises kakvo je tvoje iskustvo sa njima,kakve su nosilje,koja je krupnoca jaja kod Americkog tipa i ostalo,posto niko do sada nije pisao o licnom iskustvu i ne znam zasto su tako slabo zastupljene Wink

p.s. nadam se da cemo saradjivati na prolece.
Nazad na vrh Ići dole
Dragan-Opovo

Broj poruka: 48
Datum upisa: 01.02.2012
Godina: 41

PočaljiNaslov: Re: Leghorn...   Sub Feb 04, 2012 4:57 pm

Moje lično sikustvo sa Američkim sojem je mnogo bolje nego sa nemačkim.( razlog mog nedržanja Nemaca, je malo veca kresta koja često pada i preko oka i velika krupnoća jaja,koja pocepa koki kloaku i krvare..).Američki soj je u tom pogledu bolji,jaja su malo sitnija ( 60-65 g),ujednačena više ovalna nego špicasta,i mlečno bele boje ljuske, koja je prilično tanka,te nije poroblem kod izleganja pilića.Petlovi su lepo operjani i veoma agresivni,polni dimorfizam je veoma izražen.Samo ima jedna mana. Recimo od 43 pileta koja sam izveo dobio sam samo 6 koka, ostalo su bili sve petlići.Te ove ogodine krecem u sezonu sa samo 6 mladih koka.To je dovoljno jer nose i sada na ovoj temperaturi.Prosle godine nisu prekidale sa nosenjem 7 meseci. Mitarile su se tacno 24 dana, i tada nisu nosile.
Jovo ako te bilo šta konkretno zanima pitaj..stojim na raspolaganju
Nazad na vrh Ići dole
Jovo13

Broj poruka: 142
Datum upisa: 04.09.2010
Godina: 19

PočaljiNaslov: Re: Leghorn...   Sub Feb 04, 2012 7:26 pm

A ja sam mislio da imam mnogo petlova jer mi je od 15 italijanki bilo samo 3 kokice,ne znam sta bih radio da sam tolike petlove imao Shocked Medjutim mislim da to nema veze sa rasom vec se to prosto desi,moze se desiti i kod drugih rasa a inace je ove godine bio neverovatno veliki broj petlova.
Za Americki soj kazes da nose jaja mase 60,65 grama sto znaci da su jaja odlicne krupnoce za tako malu kokosku,u sustini slicno kao moje jarebicaste italijanke,pa sam se zapitao koje su velicine bila jaja od tih Nemackih,verovatno preko 70 grama.
Moje italijanke isto nose,mada su neke sada prestale,ne krivim ih jer je stvarno prehladno.A primetio sam da se italijanke veoma brzo izmitare i krenu opet da nose,a posto su slicne sa leghornima vidim da su se tvoje jos krace mitarile i to je jos jedna veoma bitna osobina.
Kad budes mogao da saljes pp kontaktiracu te pa cemo se dogovoriti jer sam i ove godine hteo da nabavim leghorne ali nigde nisam nasao,nesto nisu zastupljeni,a odlicne su nosilje.
Pozdrav
Nazad na vrh Ići dole
Dragan-Opovo

PočaljiNaslov: Re: Leghorn...   Ned Feb 05, 2012 4:38 pm

u pravu si, meni su veoma lepe, zadovoljan sam sa njima i naravno ostalo sam da ih gajim, mada me intrigiraju italijanke i to srebrne..Nije problem Jovo, ostajemo u kontaktu. Ovo vreme je bas jako hladno, iako su moje koke zatvorene,primecujem da petlovi reaguju ( krestom) na ovu hladnocu.
Za svako pitanje koje imas stojim na raspolaganju
Nazad na vrh Ići dole
bozidar prorocic

Broj poruka: 102
Datum upisa: 01.11.2011
Godina: 33

PočaljiNaslov: Re: Leghorn...   Pon Feb 06, 2012 10:00 pm

dragne zaista lijepo pises na forumu svaki vas komentar je odlican mene intresuje,da li je kod nas zastupljen taj njemacki soj lehorki jer kako vidim em su odlicne nosilje sto je za lehorku poznato em sto nose tako krupna jaja sto je zaista rijetko
Nazad na vrh Ići dole
Dragan-Opovo

PočaljiNaslov: Re: Leghorn...   Pon Feb 06, 2012 11:18 pm

Pozdrav Božo. Hvala na komentaru. Na tvoje pitanje o Nemačkom soju.. da, ima ga poznajem jednog zaista izvanrednog odgajivaca upravo Nemica iz Leskovca.Ja lično sam od njih odustao iz 2 razloga.
1. Od piladi uglavnom bude visše petlova i do skoro duplo od izvedenih piladi.
2. I pored tak omalog broja koka, koje odhranis i pipremis za nosenje, zbog krupnoće jaja dovoljno je samo da ti 2-3 stradaju u veoma velikom si gubitku..
Zato sam se odlučio na Amerikanke, i vec 3 godine nemam problem, bar ne takve vrste.
Nazad na vrh Ići dole
bozidar prorocic

PočaljiNaslov: Re: Leghorn...   Uto Feb 07, 2012 8:44 am

hvala ti dragane jako je lijepo citati kada neko tako opsirno pise volio bih da svi odgajivaci ako mogu budu ovako detaljni u svojim iskustvima a i ja cu svoje poruke pisati detaljnije i na taj nacin pomoci svima koliko mogu mene je odusevio rtvoj stav vezano za njemacki soj ako imas neke fotke ubaci na forum da svi zivinari uzivaju u tvojim iskustvima
Nazad na vrh Ići dole
Dragan-Opovo

PočaljiNaslov: Re: Leghorn...   Čet Feb 09, 2012 9:15 am

Bozo, jesi li uspeo da uspostavis kontakt za Leghorn?
Nazad na vrh Ići dole
bozidar prorocic

PočaljiNaslov: Re: Leghorn...   Čet Feb 09, 2012 10:07 am

jesam hvala ti na ljubaznosti moj brat od tetke je sve dogovorio z apocetak marta imao sam sada velikih problema sa izvodjenjem nekih mojih pilica nisam vidio d aovdje ima tema vezanih za izvodjenje pilica
Nazad na vrh Ići dole
Dragan-Opovo

PočaljiNaslov: Re: Leghorn...   Čet Feb 09, 2012 11:13 pm

Kakav si problem imao, reci,mozda ima pomoci...
Nazad na vrh Ići dole

Leghorn...

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 2 od 5Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeći

Similar topics

-
» Leghorn...
» Sebriht...
» najbolja nosilja?!
» Ganja kokoske
» Šantekler beli

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu