| Pravila foruma | 1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma) |
| www.sekcija-pticara.rs | | Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt |
| http://www.sof.rs/ | | Zvaničan sajt SOF-a |
| | Prijatelj foruma sajt o standardu zebraste zebe http://www.wix.com/vedranmatkovicos/szz# |
| | |
| Autor | Poruka |
|---|
dr.nenad86 ministar bez fotelje

Broj poruka: 2243 Datum upisa: 21.12.2009 Godina: 26 Lokacija: Niš
 | Naslov: Kanarinci boje Pon Dec 28, 2009 5:06 pm | |
| Evo da otvorim i ovu temu o brojnim kanarincima boje, ovde cemo pisati o podeli kanarinaca boje i mutacijama koje su priznate do sada. Pozdrav  |
|  | | dr.nenad86 ministar bez fotelje

| Naslov: Re: Kanarinci boje Pon Dec 28, 2009 5:09 pm | |
| Knarinci boje se dele u dve velike grupe : * Lipohromni kanarinci- svetli kanarinci :  lipohrom beli- dominantni  lipohrom beli- recesivni  lipohrom zuti intenzivni  lipohrom crveni intenzivni  zuti lipohrom patesl neintenzivni  crveni lipohrom pastel neintenzivni  lipohrom zuti mozaik  lipohrom crveni moziak * melaninski kanarinci- tamni kanarinci  Mislim da je posle ovog posta svima jasna podela kanarinaca boje na lipohromne i melanainske kanarince. Pozdrav  |
|  | | ticar

Broj poruka: 331 Datum upisa: 31.12.2009 Godina: 27 Lokacija: Zadar,hr
 | Naslov: Re: Kanarinci boje Čet Dec 31, 2009 5:25 pm | |
| evo moja ekipa za 2010.
http://img13.imageshack.us/g/001oy.jpg/ |
|  | | Danijel

Broj poruka: 805 Datum upisa: 29.12.2009 Godina: 31 Lokacija: Srbija-Vranje
 | Naslov: Re: Kanarinci boje Sub Feb 20, 2010 10:44 pm | |
| Kako bi bilo lepo da covek ima ovakvo carstvo kod kuce, mislim ovoliko rasa na jednom mestu...  |
|  | | Rale KG

Broj poruka: 84 Datum upisa: 01.03.2010 Godina: 50 Lokacija: Kragujevac
 | Naslov: Re: Kanarinci boje Čet Mar 04, 2010 11:18 pm | |
| Pozdrav Dr. Nenadu iz Nish i svim forumasima. |
|  | | Ivica

Broj poruka: 49 Datum upisa: 01.01.2010 Godina: 36 Lokacija: Skopje
 | Naslov: Re: Kanarinci boje Sub Mar 13, 2010 10:41 pm | |
| Imam jedno pitanje vezano za crvene mozaike i jajcanu hranu koja se daje pri podizanju mladih. Naime, poznato je da je najbolje da se daje bela jajcana hrana, jer zuta farba letna pera u zuto, ali zanima me kakva je situacija sa crvenu jajcanu hranu? Dali moze da se daje jer ipak su to crvani mozaici? Pozdrav svima!! |
|  | | dr.nenad86 ministar bez fotelje

| Naslov: Re: Kanarinci boje Sub Mar 13, 2010 10:45 pm | |
| Da to jesu crveni mozaici ali se to zove nekorektno karotiniranje....... Pozdrav  |
|  | | SrdjanKG

Broj poruka: 443 Datum upisa: 18.02.2010 Godina: 40 Lokacija: Resnik,KG - SRB 10 2
 | Naslov: Re: Kanarinci boje Sub Mar 13, 2010 10:53 pm | |
| Posto su kod mozaika crvene lipohromne particije na telu na : glavi,ramenima,grudima i trtici (a nema crvenog lipohroma na letnim perima i repu) ne moras ih karotinirati iz gnezda,vec mozes krenuti sa karotinirabnjem sa starosti mladih od 3,5-4 meseca kad menjaju prvo perje(mlad kanarinac prve godine u tom prvom mitarenju menja svo perje sem letnog i repnog - a kao sto sam prethodno rekao tu kod mozaika i nema crvenog lipohroma)!Pozz |
|  | | Ivica

Broj poruka: 49 Datum upisa: 01.01.2010 Godina: 36 Lokacija: Skopje
 | Naslov: Re: Kanarinci boje Sub Mar 13, 2010 11:11 pm | |
| | SrdjanKG :: | | Posto su kod mozaika crvene lipohromne particije na telu na : glavi,ramenima,grudima i trtici (a nema crvenog lipohroma na letnim perima i repu) ne moras ih karotinirati iz gnezda,vec mozes krenuti sa karotinirabnjem sa starosti mladih od 3,5-4 meseca kad menjaju prvo perje(mlad kanarinac prve godine u tom prvom mitarenju menja svo perje sem letnog i repnog - a kao sto sam prethodno rekao tu kod mozaika i nema crvenog lipohroma)!Pozz |
Hvala Nenadu i Srdjanu na odgovorima, ali moje pitanje je bilo povazano sa tim dali karotin osim u beloj jajcanoj moze da se daje i u crvenom? Tacnije ako se nema bela na raspolaganju, pa se mora birati izmedju crvene i zute? |
|  | | SrdjanKG

Broj poruka: 443 Datum upisa: 18.02.2010 Godina: 40 Lokacija: Resnik,KG - SRB 10 2
 | Naslov: Re: Kanarinci boje Sub Mar 13, 2010 11:14 pm | |
| Ne razumem sta podrazumevas pod belom,zutom i crvenom jajcanom hranom?Objasni mi,pa cu ti reci! |
|  | | |
Similar topics |  |
|
| | Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| | Ko je trenutno na forumu | Imamo 23 korisnika na forumu: 4 Registrovanih, 0 Skrivenih i 19 Gosta :: 2 Provajderi Laza, parrots, szozs, ticarNajviše korisnika na forumu ikad bilo je 105 dana Pon Apr 23, 2012 8:47 pm |
|