Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
www.sekcija-pticara.rs
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt
http://www.sof.rs/
Zvaničan sajt SOF-a
Prijatelj foruma sajt o standardu zebraste zebe http://www.wix.com/vedranmatkovicos/szz#

Delite | 

Azil za ptice

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : 1, 2  Sledeći
AutorPoruka
Rale

Broj poruka: 281
Datum upisa: 26.12.2009
Godina: 37

PočaljiNaslov: Azil za ptice   Sre Maj 05, 2010 9:27 am

Postovane kolege i prijatelji pticari da li neko od vas moze da mi odgovori sta je potrebno za otvaranje azila i karantina za ptice. Zivim blizu granicnog prelaza i ovih dana sam bio pozvan od strane nase carinske sluzbe da identifikujem pronadjene ptice koje je carinski sluzbenik otkrijo u jednom vozilu bez pratece dokumentacije. Sad zanima me da li je neko upucen u zakon i pravila vezana za azil i karantin za ptice, koji su uslovi potrebni, a i papiri, za tako nesto
Nazad na vrh Ići dole
psittacula

Broj poruka: 93
Datum upisa: 11.04.2011
Godina: 25

PočaljiNaslov: Re: Azil za ptice   Pet Apr 29, 2011 6:57 pm

Koji su papiri potrebni za prenos ptica preko granice?Recimo tigrica,nimfi...?
Nazad na vrh Ići dole
Banjalucanin

Broj poruka: 60
Datum upisa: 07.02.2011
Godina: 40

PočaljiNaslov: Re: Azil za ptice   Pet Apr 29, 2011 9:08 pm

Za prenos do 5 primjeraka ptica ili nekih drugih zivotinja potrbno je vetrinarsko uvjerenje da su zdrave i da pise ko je prethodni vlasnik zivotinja.Samo to.Za prenos vise od 5 primjeraka moras ici na carinu i carinti sve(naravno sa svom popratnom dokumentacijom),jer to se smatra trgovinom.Pozdrav
Nazad na vrh Ići dole
psittacula

PočaljiNaslov: Re: Azil za ptice   Pet Apr 29, 2011 9:14 pm

E super jos nesto novo da znam!Imam ujaka veterinara...Smile
Jel to vazi i za zasticene vrste ili...?
Nazad na vrh Ići dole
marjan pirot

Broj poruka: 665
Datum upisa: 25.02.2011
Godina: 33

PočaljiNaslov: Re: Azil za ptice   Pet Apr 29, 2011 9:17 pm

Dali to važi i za izložbe van SRBIJE.Direkno mislim na živinu(PATULJASTU KOKINKINU). scratch

Broj poruka: 60
Datum upisa: 07.02.2011
Godina: 40

PočaljiNaslov: Re: Azil za ptice   Pet Apr 29, 2011 9:38 pm

Za zasticene vrste je drugacija procedura.Ovo vazi za uvoz ptica iz Srbije u BIH,naravno vetrinarsko uvjerenje mora biti izvadjeno u mjestu kupovine ptica(u Srbiji).Za izlozbe je malo drugacije(pojedincu je komplikovano i tesko da to uradi).Najbolje je da Savez organizovano nosi eksponate na izlozbe van zemlje.Nas Savez je tako vec 2 godine nosio eksponate u N.Sad i Sombor i nije bilo vecih problema pri prelasku granice.
Nazad na vrh Ići dole
Rale

PočaljiNaslov: Re: Azil za ptice   Pet Apr 29, 2011 9:45 pm

Obratite i paznju na koji granicni prelaz idete jer nema svaki prelaz veterinara
Nazad na vrh Ići dole
psittacula

PočaljiNaslov: Re: Azil za ptice   Pet Apr 29, 2011 9:51 pm

Hvala na odgovoru!
Mozda se i vidimo za godinu,dvije na nekoj izlozbi!!!
Pozdrav iz Zvornika
Nazad na vrh Ići dole
igorsand

Broj poruka: 202
Datum upisa: 11.03.2010

PočaljiNaslov: Re: Azil za ptice   Sub Apr 30, 2011 3:55 pm

Rale ::
Postovane kolege i prijatelji pticari da li neko od vas moze da mi odgovori sta je potrebno za otvaranje azila i karantina za ptice. Zivim blizu granicnog prelaza i ovih dana sam bio pozvan od strane nase carinske sluzbe da identifikujem pronadjene ptice koje je carinski sluzbenik otkrijo u jednom vozilu bez pratece dokumentacije. Sad zanima me da li je neko upucen u zakon i pravila vezana za azil i karantin za ptice, koji su uslovi potrebni, a i papiri, za tako nesto

Mislim da ti je najbolje da kontaktiras ministarstvo poljoprivrede i vodoprivrede. Oni su zaduzeni za te stvari. Tesko ces ovde dobiti tacan odgovor. Mada su i po tim ministarstvima uglavnom neodgovorni, pa dok ti odgovore.... Smile
Nazad na vrh Ići dole
Rale

PočaljiNaslov: Re: Azil za ptice   Sub Apr 30, 2011 7:18 pm

igorsand ::
Rale ::

Mislim da ti je najbolje da kontaktiras ministarstvo poljoprivrede i vodoprivrede. Oni su zaduzeni za te stvari. Tesko ces ovde dobiti tacan odgovor. Mada su i po tim ministarstvima uglavnom neodgovorni, pa dok ti odgovore.... Smile

Nasao sam u medju vremenu podatke koje sam trazio i veoma brzo sam odustao od te ideje, propisi su veoma TESKI tako da bez pomoci nekih stranih organizacija i donatora prosto neizvodljivi
Nazad na vrh Ići dole

Azil za ptice

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 1 od 2Idi na stranu : 1, 2  Sledeći

Similar topics

-
» azil na salasima
» Ptice-papagaji
» Azil za ptice
» uloga sunceve svijetlosti i ptice
» Zimska kucica za ptice

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu