| Pravila foruma | 1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma) |
| www.sekcija-pticara.rs | | Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt |
| http://www.sof.rs/ | | Zvaničan sajt SOF-a |
| | Prijatelj foruma sajt o standardu zebraste zebe http://www.wix.com/vedranmatkovicos/szz# |
| | | Mlinskicrvi u uzgoju egzota | |
| |
| Autor | Poruka |
|---|
Sale77-Nis

Broj poruka: 853 Datum upisa: 28.12.2009 Godina: 34 Lokacija: Nis -Srbija
 | Naslov: Mlinskicrvi u uzgoju egzota Uto Maj 18, 2010 12:38 pm | |
| Drugari egzoticari pokrenuo sam ovu temu da vidimo kakva su iskustva egzoticara u pogledu davanja mlinskih(brasnenih)crva egzotama: -dali dajete crve -u kom periodu -koju kolicimu -pre parenja,za vreme hranjenja mladih,.. -i kakvi su rezultati toga. |
|  | | Vasa YA HABIBI YA AEINI

Broj poruka: 1396 Datum upisa: 28.03.2010 Godina: 26 Lokacija: Srbija-Vranje RS 7-64
 | Naslov: Re: Mlinskicrvi u uzgoju egzota Pet Maj 21, 2010 9:24 am | |
| Sale nemam nekog iskustva sto se tice mlinskih crva, ali citao sam po netu i ljudi iz licnog iskustva pisu da se mlinski crvi daju najvise fazanima i egzotama jer su puni proteina i koristi se za ishranu ptica. Ne verujem da se daju pre parenja jer oni se daju kao proteinska hrana a pre parenja se daje vitaminska hrana. Sto se tice kolicine , mislim da se daju po 4-5 crvica po jednoj jedinci jer su veliki i dosta kaloricni. Sto se tice rezultata prilikom davanja crvica, imas neke fazane i jarebice koje ne mozes ishraniti bez crvica. Oni su veoma bitni i kod mladih mekokljunaca, kao sto su ,slavuj,crvendac,cvorak itd. Cak sto vise crvici moraju biti , kad je u pitanju ishrana mekokljunaca , zastupljeni u svakodnevnoj ishrani. To ti je sa neke moje tacke gledista, a iskustva nemam. Ako neko ima vise iskustva neka napise pozz  _________________ http://www.youtube.com/watch?v=DOeR8Fp6Fes
"KAKVA BI TIŠINA NASTALA KAD BI LJUDI GOVORILI SAMO ONO ŠTO ZNAJU"
|
|  | | rtomek

Broj poruka: 679 Datum upisa: 27.12.2009 Godina: 37 Lokacija: SU-V-SRB
 | Naslov: Re: Mlinskicrvi u uzgoju egzota Pet Maj 21, 2010 9:38 pm | |
| pozdrav Ja godinama gajim brašnare i hranim svoje ptice snjima , pre nekoliko godina imao sam male amarante a crva nisam imao pa sam u pet shopu kupovao po komadu ( inače se prodaju za paukove, i leguane kao osnovna hrana) i posle sam odlučio da ću sam da ih gajim i od tada zapravo stalno ih imam . Mažalost kod nas se nemogu kupiti na litar! preko u mađarskoj može se kupiti litar oko 12 EUR a to su hiljade crva tako da moji drugari preko negaje pošto je jeftino pa kupe pa stave u frižider pa tako im uspore ciklus pa ostanu dugo crvi( nepređu u lutke) pa se mogu upotrebavati za ishranu ptica mesecima . Što se ishrane tiče tu treba biti jako pažljiv jer koliko su crvi dobri tako mogu da nami stvore probleme, tu mislim prvenstveno na to da mi se dešavalo da su mi se izlegle mlade aurore pa sam im počeo davati više crva a u istoj volijeri su bili i amaranti koji su ležali na jajima i posle povećane dnevne količine crva amaranti su ostavili svoja jaja i počela ponovo da se pare odnosno započeli su nov odgoj...(ovo se isto dešava jeli kada ptica leži na jajima a mi ga galje kljukamo sa proklijajim semenjem i kuvanim jajima ...ili će da nosi ženka 10-12 jaja ili će započeti novo leglo !!!)...tu treba biti pažljiv ali ako ih držimo po paru tu možemo lakše da regulišemo stvari ja mojim pticama dam dnevno oko 2-3 crva po glavi a kad ima mladih tu dozu postepeno povećavam ali normalno u kombinaciji sa drugom hranom .. dešava se da ima nekih koji samo ubiju crvas ( skine mu glavu) pa ih posle nepojedu ......ovo se dešava kad nema mladih a kad im se izlegu mladi ovo više nerade već pojedu crve, što se tiče same tehnike uzimanja crva tu je isto zanimljivo reći da ima vrsta koji ujedno gutaju cele crve , ima onih koji skinu glavu crvu pe ga izcede( sisaju kao papagajamandine) a ima i nekih manjih vrsta kojima se preporučuje izseckati ili davati skroz male crve ( mozambici, zlatoprsići ...) zasad toliko pozdrav ROBY |
|  | | Sale77-Nis

Broj poruka: 853 Datum upisa: 28.12.2009 Godina: 34 Lokacija: Nis -Srbija
 | Naslov: Re: Mlinskicrvi u uzgoju egzota Sub Maj 22, 2010 6:36 am | |
| Roby hvala ti na odgovoru,posto sam ja odnedavno poceo da dajem crve pa me interesuje kad nije zezona parenja dali i tada smeju dase daju crvi i za vreme hranjenja mladih dali ima mera naprimer 10 crva dnevno ili proizvoljno. |
|  | | florida

Broj poruka: 77 Datum upisa: 02.09.2011 Godina: 32 Lokacija: ledine
 | Naslov: Re: Mlinskicrvi u uzgoju egzota Pet Sep 02, 2011 4:48 pm | |
| jel istina da mogu da prenesu neku bakteriju. |
|  | | Stankovic
Broj poruka: 54 Datum upisa: 19.07.2011 Godina: 22 Lokacija: Pancevo
 | Naslov: Re: Mlinskicrvi u uzgoju egzota Pet Sep 02, 2011 5:46 pm | |
| | Sale77-Nis :: | Drugari egzoticari pokrenuo sam ovu temu da vidimo kakva su iskustva egzoticara u pogledu davanja mlinskih(brasnenih)crva egzotama: -dali dajete crve -u kom periodu -koju kolicimu -pre parenja,za vreme hranjenja mladih,.. -i kakvi su rezultati toga. |
Hmm, ja imam 7 razlicitih parova ptica u najvecoj volieri koja je 7m sa 5m sa 2.400m visoka. Dajem im obavezno svako jutro jajcanu hranu (domacu, jaje i keks) i ubacim dvadesetak mlinskih crva. Time ih hranim svako jutro, nema veze dali imju male ili gnezdo to je to. Klijano seme, mesavinu suvog semena kao i list salate ili neki zeleni list ili jabuku uz to. Zavisi sta se izvede, ako su izvedeni mekokljunci ja im dajem jos toliko mlinskih crva. Ali ja gajim sam mlinske crve i uvek ih imam dosta, imam 4 velike kutije a kad mogu da ih nadjem ja kupujem jos po kilo ali hvala bogu njih ima na prodaju od proleca do jesena dok ptice imaju mlade u gnezdima, u zimi im dajem ali manje. Glavo je da imaju svakojaku hranu pa koliko pojedu 'toliko', ja pazim na to i nikad im nedam vise neko sto mogu da pojedu za jedan dan. Suvo seme uvek ga ima, dopunjavam kad treba, a cistu vodu dajem svaki dan. Ja bi reko daj im koliko mozes kad mozes tu nema sezone, one ih jedu kad god ih ima. |
|  | | ivan79

Broj poruka: 142 Datum upisa: 11.07.2011 Godina: 32 Lokacija: nova pazova
 | Naslov: Re: Mlinskicrvi u uzgoju egzota Pon Mar 19, 2012 2:25 pm | |
| moze li neko da uslika crva i bubu da vidim kako to izgleda ,pa da i ja zapatim koloniju. stankovicu ima li ih ispod pancevca tamo gde prodaju mamce za ribolov? |
|  | | Iwan97

Broj poruka: 316 Datum upisa: 03.05.2011 Godina: 14 Lokacija: Sabac
 | Naslov: Re: Mlinskicrvi u uzgoju egzota Pon Mar 19, 2012 5:51 pm | |
|  Nije moja slika,sa neta je. |
|  | | Matija95

Broj poruka: 282 Datum upisa: 12.12.2011 Godina: 16 Lokacija: Indjija
 | Naslov: Re: Mlinskicrvi u uzgoju egzota Pon Mar 19, 2012 7:23 pm | |
| Moze neko nesto napisati o uzgoju crva, razmnozavanju? |
|  | | Iwan97

Broj poruka: 316 Datum upisa: 03.05.2011 Godina: 14 Lokacija: Sabac
 | Naslov: Re: Mlinskicrvi u uzgoju egzota Pon Mar 19, 2012 7:29 pm | |
| Nije nista komplikovano,u vecu plasticnu posudu staviti mekinje,prekupu i moze kukuruz u zrnu,oko 5 cm debljine,onda ubaciti oko 100 crva.Ostalo ce oni sami odraditi,najpre ce se pretvoriti u bube a onda ce bube poloziti jaja i tako u krug,pozz |
|  | | | | Mlinskicrvi u uzgoju egzota | |
|
Similar topics |  |
|
| | Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| | Ko je trenutno na forumu | Imamo 27 korisnika na forumu: 5 Registrovanih, 0 Skrivenih i 22 Gosta :: 2 Provajderi Abc, Laza, parrots, rado7rado, szozsNajviše korisnika na forumu ikad bilo je 105 dana Pon Apr 23, 2012 8:47 pm |
|