| Pravila foruma | 1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma) |
| www.sekcija-pticara.rs | | Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt |
| http://www.sof.rs/ | | Zvaničan sajt SOF-a |
| | Prijatelj foruma sajt o standardu zebraste zebe http://www.wix.com/vedranmatkovicos/szz# |
| | |
| Autor | Poruka |
|---|
ivan79

Broj poruka: 142 Datum upisa: 11.07.2011 Godina: 32 Lokacija: nova pazova
 | Naslov: Re: Kanarinci-opste teme Pon Nov 07, 2011 2:52 pm | |
| pomoc moj slavujar ne peva zadnja 3 . dana normalno se ponasa i jede zasto nece da peva |
|  | | Alexandar

Broj poruka: 667 Datum upisa: 23.12.2009 Godina: 33 Lokacija: Kragujevac
 | Naslov: Re: Kanarinci-opste teme Uto Nov 08, 2011 12:00 am | |
| |
|  | | ivan79

Broj poruka: 142 Datum upisa: 11.07.2011 Godina: 32 Lokacija: nova pazova
 | Naslov: Re: Kanarinci-opste teme Sub Nov 12, 2011 11:32 am | |
| hvala aleksandre, mozes li mi reci kako da mu doziram hranu? |
|  | | Alexandar

Broj poruka: 667 Datum upisa: 23.12.2009 Godina: 33 Lokacija: Kragujevac
 | Naslov: Re: Kanarinci-opste teme Sub Nov 12, 2011 8:00 pm | |
| Prvo moras da budes siguran da je pregojen a to ces saznati tako sto ces mu videti po stomaku dali ima sala . Ako je jako zuto onda je zreo za dijetu i nebi bilo lose da ga pustis u neku letilicu da se malo razleti kupa ... |
|  | | Igorche81

Broj poruka: 68 Datum upisa: 19.09.2011 Godina: 31 Lokacija: Leskovac, Srbija
 | Naslov: Re: Kanarinci-opste teme Pon Mar 26, 2012 12:04 am | |
| Posto nema teme o ishrani kanarinaca a nigde nisam nasao odgovor u vezi s davanjem suncokreta i PIRINCA pticama. Naime, sinoc (vec je prosla ponoc) sam isao s jednim drugom kod nekog cice koji ima mlade ptice na prodaju. E taj cica mi je u pola sata ispricao kako ih on uzgaja i sta im sve daje od hrane. Daje im klasicnu mesavinu, suncokret, pirinac, tvrdo kuvana jaja, sargarepu, krastavac i paradajz kad je sezona itd. Preporucio mi je da u vodu za kupanje stavim malo sode bikarbone i soli, ma napricao mi je sve i svasta, tako da ja koji sam pre rata imao osam parova malinoa, (sada mi je ostao samo jedan muzjak) i mislim da dosta znam o odgajanju i razmnozavanju, delovao sam mu kao totalni pocetnik. I eto uzeh dvoje malih, jedno je od oktobra prosle godine a drugo januarsko i pocelo je da se mitari. Moje pitanje je sme li uopste kanarincima da se daje gorepomenuta hrana i da im se stavljaju so i soda bikarbona u vodu za kupanje? Ja to mojim pticama nikad nisam davao a nije ni moj drugar koji mi je posle kad smo krenuli kuci rekao da je cica malko lud. |
|  | | dr.nenad86 ministar bez fotelje

Broj poruka: 2243 Datum upisa: 21.12.2009 Godina: 26 Lokacija: Niš
 | Naslov: Re: Kanarinci-opste teme Pon Mar 26, 2012 2:29 am | |
| Sme i soda bikarbona i glicerin i svasta jos sto koristi pticama, da perje bude slozeno kako treba...... To su male cake velikih majstora..... Pozdrav |
|  | | Igorche81

| Naslov: Re: Kanarinci-opste teme Uto Mar 27, 2012 10:59 am | |
| Hvala Doctore. A pirinac i suncokret? Ja mojim malinosima nikad nisam davao suncokret a nikada pre nisam cuo da neko daje pirinac kanarincima. |
|  | | dr.nenad86 ministar bez fotelje

Broj poruka: 2243 Datum upisa: 21.12.2009 Godina: 26 Lokacija: Niš
 | Naslov: Re: Kanarinci-opste teme Uto Mar 27, 2012 12:27 pm | |
| | Igorche81 :: | | Hvala Doctore. A pirinac i suncokret? Ja mojim malinosima nikad nisam davao suncokret a nikada pre nisam cuo da neko daje pirinac kanarincima. |
Pirinac nisam davao, mislim da ga niko i ne daje, ali se pirincana voda daje kada ptica ima proliv i kad od proliva dehidrira, mozda nisi lepo razumeo to oko pirinca.
Sto se tice suncokreta mozes da ga dajes pticama slobodno, ne vidim zastoi nebi.........
Pozdrav |
|  | | Boban
Broj poruka: 281 Datum upisa: 28.12.2009 Godina: 51 Lokacija: Srbija Vranje
 | Naslov: Re: Kanarinci-opste teme Uto Mar 27, 2012 3:29 pm | |
| Suncokret se moze bez problema davati u maloj meri da ne dodje do gojenja ptica. Znaci moze mladima u letilicama, zenkama u pripremnom periodu, pa cak i kada hrane mlade. Pogotovu je dobar ako se zimi ptice drze u volijeri na niskim temperaturama. Kada nije bilo gotovih hrana za ishranu mladih ja sam u smesu praskastu koju sam sam pravio i mesao sa celim kuvanim jajima- rendanim stavljao u maloj meri mleveni pirinac, kasnije rizolino to je hrana za bebe bila koja se mesala sa mlekom ili vodom, sada se ne secam. |
|  | | Igorche81

| Naslov: Re: Kanarinci-opste teme Uto Mar 27, 2012 4:01 pm | |
| Ne, dobro sam ga ja razumeo jer je kod njega u jednoj hranilici bila mesavina klasicna za kanarince pomesana s pirincem. Bela zrnca pirinca. Nisam video da ga ptice jedu ali sam video u hranilici i na podu kaveza zrna pirinca. Uostalom nije ni vazno, ja ga necu davati pticama jer ne volim da eksperimentisem s hranom i hemikalijama. Samo provereno. |
|  | | |
Similar topics |  |
|
| | Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| | Ko je trenutno na forumu | Imamo 36 korisnika na forumu: 4 Registrovanih, 0 Skrivenih i 32 Gosta :: 2 Provajderi batinic, DjordjeVet, marjan pirot, žakoNajviše korisnika na forumu ikad bilo je 105 dana Pon Apr 23, 2012 8:47 pm |
|