Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
www.sekcija-pticara.rs
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt
http://www.sof.rs/
Zvaničan sajt SOF-a
Prijatelj foruma sajt o standardu zebraste zebe http://www.wix.com/vedranmatkovicos/szz#

Delite | 

Problem sa mitarenjam

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : 1, 2, 3, 4, 5  Sledeći
AutorPoruka
Laza

Broj poruka: 1132
Datum upisa: 20.12.2009
Godina: 24

PočaljiNaslov: Problem sa mitarenjam   21/7/2010, 21:45

Evo jednog problema, naravno resenje nije lagano,
Imam jednog muzjaka i dve zenke satinea koji se jedno pola godine vec mitare, probao sam sa skupom hranom, jeftinom hranom, i onim izmedju, vitamini, jaja, keks, voce, povrce, higijena je na vrhunskom nivou, promaje nema, tu su i ostale ptice...

Pada li vam nesto na pamet?
Nazad na vrh Ići dole
sestoperac

Broj poruka: 138
Datum upisa: 30.12.2009
Godina: 35

PočaljiNaslov: Re: Problem sa mitarenjam   21/7/2010, 22:22

probaj quiko bio ili biotin
Nazad na vrh Ići dole
Ivica

Broj poruka: 49
Datum upisa: 01.01.2010
Godina: 36

PočaljiNaslov: Re: Problem sa mitarenjam   21/7/2010, 22:34

Ili Nekton bio
Nazad na vrh Ići dole
Siskin

Broj poruka: 35
Datum upisa: 30.03.2010
Godina: 25

PočaljiNaslov: Re: Problem sa mitarenjam   21/7/2010, 22:52

Imam i ja jednu takvu pticu, ima jedno 3 mjeseca stalno je u mitarenju i i ja isto ne znam šta da radim. Razmišljao da odnesem stolicu na analizu ali mislim da nije nikakva zaraza. Ptica je vesela ali ne pjeva...
Nazad na vrh Ići dole
sestoperac

Broj poruka: 138
Datum upisa: 30.12.2009
Godina: 35

PočaljiNaslov: Re: Problem sa mitarenjam   22/7/2010, 16:17

Very Happy Siskin mi je faca, svako malo stolicu na analizu Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
Danijel

Broj poruka: 805
Datum upisa: 29.12.2009
Godina: 31

PočaljiNaslov: Re: Problem sa mitarenjam   22/7/2010, 21:59

tu se ocigledno radi o vanrednom mitarenju, a ono se jevlja usled neadekvatnih uslova ili slaboj hrani ali ja bi pre rekao da mesto gde se ptice drze ocigledno im neodgovara pa su stalnom u mitarenju sto moze da bude jako opasno po njih.
Pala mi je jos jedna stvar na pamet, video sam kod prijatelja ptice koje su bile dobijene parenjem u krvnom srodstvu,te ptice su konstantno tokom citave godine bile cupave, nisu bile stalno u mitarenju ali kad ih covek pogleda izgledalo je kao da jesu pa je Lazo mozda kod tih ptica koje ti drzis ista stvar, neznam tacno ovo samo nagadjam ali nije iskljucena i ta mogucnost.
Nazad na vrh Ići dole
Laza

PočaljiNaslov: Re: Problem sa mitarenjam   22/7/2010, 22:32

Ne verujem da su u krvnom srodstvu, znas vec koje su to ptice, poreklo im je od Varge, a kad sam ih dobio mitarile su se i jesu bile cupave ali su imale boju, ja doduse sam imao losiji karotin i dosta boje su izgubile !!!

Menjao sam im i lokaciju i velicinu kaveza... nisam pametan, kljukao ih i sa fertivitom... ma nista

Broj poruka: 805
Datum upisa: 29.12.2009
Godina: 31

PočaljiNaslov: Re: Problem sa mitarenjam   22/7/2010, 22:52

eee bas to menjanje lokacije je najveci problem u mitarenju , to se tada nikako nesme raditi. Verovatno si ih i hvatao rukama sto takodje moze da ima za posledicu produzenje mitarenja zbog stresa, onda variranje temperature prilikom prenosenja iz prostorije u prostoriju i niz slicnih razloga.Znam o kojim se pticama radi i sa njima je Santa krenuo parenje pa su mu se ptice zamitile verovatno zbog slicnih gresaka i navodno nikako nije mogo da ih usili i spremi za parenje, pa onda slanje za Svilajnac dok su se ptice mitarile, pa tu menjanje raznih lokacija kako ti kazes, sve je to posledica jako dugog VANREDNOG mitarenja. Sad su ptice usle u normalno mitarenje koje je nesto duze nego kod mladih ovogodisnjih kanarinaca i sad im trebas posvetiti i mir na to pre svega mislim nikako pomeranje s mesta na drugo mesto i sto vise prirodnih vitamina, jabuke, zelenisa mozes im davati i krastavca koji je jako dobar kad se ptice mitare, uvek moraju imati na raspolaganju minerale(grit,sipina kost i sl.). Sad moras biti strpljiv i ptice ce se srediti u to nesumnjaj.... Pozdrav.
Nazad na vrh Ići dole
Laza

PočaljiNaslov: Re: Problem sa mitarenjam   23/7/2010, 07:47

Ma jednom sam promenio lokaciju, nisam pametan vise... nisam imao do sada ovaj problem. Desi se da ptica baci perje ili cak malo duze da se mitari... ali ove stanu sa mitarenjem pa posle par dana opet... nekad za 5 dana ima kilo perja, a nekad 5 pera...

Sumadinac
Sumadinac

Broj poruka: 1122

PočaljiNaslov: Re: Problem sa mitarenjam   23/7/2010, 08:00

-Ako posle neuaspelog ili delimicnog takozvanog "francuskog" mitarenja se ptice normalno ne izmitare-promene perje,i to u istom periodu znaci iste godine posle prvog problema,nikada ti se nece izmitariti.One su zavrsile karijeru sto se tice rada sa njima.Mozes im dati i secernu vodicu i nista.Te ptice su Lazo trajno upropastene,zao mi je sto ti to kazem ali bolje da znas odmah,mada nada kod ljudi nikad ne umire ili zadnja....
Nazad na vrh Ići dole

Problem sa mitarenjam

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 1 od 5Idi na stranu : 1, 2, 3, 4, 5  Sledeći

Similar topics

-
» Problem sa rezanjem
» Zako problem sa perjem
» Problem sa mitarenjam
» problem sa rastom
» Problem oko Borkovih ociju

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu