Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
www.sekcija-pticara.rs
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt
http://www.sof.rs/
Zvaničan sajt SOF-a
Prijatelj foruma sajt o standardu zebraste zebe http://www.wix.com/vedranmatkovicos/szz#
Delite | .

Nimfe (Nymphicus hollandicus)

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 32 ... 37  Sledeći
AutorPoruka
Bobi*

Broj poruka: 22
Datum upisa: 15.08.2012

PočaljiNaslov: Re: Nimfe (Nymphicus hollandicus)   Pon Sep 24, 2012 9:10 am

Meni se bas dopalo caskanje Milosa i Smoki Nimfe.
Setila sam se odusevljenja i euforije tih prvih dana, kada smo tek dobili voljenog ljubimca...bilo je to pre xy godina, i to osecanje i dalje traje. Treba nam svima samo vise tolerancije. Ima ovde mesta za sve.
Nazad na vrh Ići dole
mime30

Broj poruka: 390
Datum upisa: 10.04.2010

PočaljiNaslov: Re: Nimfe (Nymphicus hollandicus)   Pon Sep 24, 2012 11:09 am

I meni,pošto sam od skoro nabavio nimfe,pa nešto i da naučim o njihovom ponašanju ali eto...Valjda oni kojima se ovaj divan o nimfama nesvidja ima da napišu neki stručni rad sa dokaznim eksperimentima koji potvrdjuju njihov naučni iskaz o Nymphicus Hollandicus pa su zbog toga prekinuli ovu nestručnu raspravu....Nadam se da će to i objaviti,nešto pametno da kažu,možda nešto i naučimo,naavno samo ako protumačimo te stručne nazive za neke nove pojave kod ove vrste
...
Nazad na vrh Ići dole
Milos993

Broj poruka: 53
Datum upisa: 18.09.2012

PočaljiNaslov: Re: Nimfe (Nymphicus hollandicus)   Pon Sep 24, 2012 1:21 pm

Hvala Vam i drago mi je sto Vam se svideo razgovor moje malenkosti sa nimfom smoki. Pocetnici smo sto se da videti i primetili ste, zato i hocemo sto vise da naucimo, da mazimo i pazimo ljubimce. Odgaivaci imaju 101 papagaja i mozda im nije zanimljivo ali mi koji imamo samo 1 kojeg gledamo kako se blesavi, pevusi i igra ubedjen sam da jeste. Elem svi koji ste zainteresovani mozemo nas mali topli razgovor o ovim predivnim stovrenjima nastaviti na http://www.avikultura.com/t1437-milos993-slike ovom linku. Ne bih zeleo da dobijemo opomenu, ili da ne gusimo forum. Eto od mene toliko nadam se da ce te se svi pridruziti onoj maloj temi. Dobrodosli su svi sa slikama svojih ljubimaca, komentarima, pricama zato dodjimo da se druzimo a ovu temu prepustimo iskusnim odgaivacima i ljudima kojima nisu interesantne nase price. Hvala i ocekujem vas Very Happy

Nazad na vrh Ići dole
goranpirot

Broj poruka: 42
Datum upisa: 15.04.2012
Godina: 43

PočaljiNaslov: Re: Nimfe (Nymphicus hollandicus)   Pon Sep 24, 2012 2:40 pm

Miloše,mislim da vi svojim ćaskanjem i komentarima o vašim nimfama nikako niste bili "dosadni" niti jednom odgajivaču i ljubitelju ptica.Postoje ljudi koji kreiraju ovaj forum ali ja lično smatram da ima ovde isuviše onih koji"pametuju"i zbog toga ga nerado posećujem.
Nazad na vrh Ići dole
Milos993

PočaljiNaslov: Re: Nimfe (Nymphicus hollandicus)   Uto Sep 25, 2012 5:23 pm

Hvala svima na podrsci. Moja nimfa iz dana u dan sve vise napreduje. Oslobodila se jutros je stalno nesto pevusila i polako pocinjem da mislim da je to muzjak dosta mlad. Medjutim nece da jede izrendanu sargarepu i jabuku malo je caprkala ali nece iako sam joj izvadio suncokret i semenje. Posto jedno pola sata nije jela nisam hteo da je muci pa sam joj vratio njenu hranu na koju je ona zadovoljno pocela da jede. Jos jednom hvala vam i razumite i nas pocetnike, i ljude koji imaju 1001 pitanje u vezi sa njihovim ljubimcima a nemaju kome da postave. Iskreno se nadam da cemo u daljoj buducnosti biti "otvorenog uma" i da nema besmislenog pitanja i besmislenog posta.
Nazad na vrh Ići dole
Bobi*

Broj poruka: 22
Datum upisa: 15.08.2012

PočaljiNaslov: Re: Nimfe (Nymphicus hollandicus)   Sre Sep 26, 2012 1:44 pm

Moja nimfa uopste ne jede suncokret.
Za prosom je luda. Jabuku voli, ali ne stavim joj rendanu, vec onako malo parce zakacim kod drveta na kojem stoji, i onda ona malo gleda, pa gricka i kad vise nece sklonim.
Sargarepu obozava.
Suv hleb, i keks takodje (to jako retko dajem).

Probala sam sa dohranom jaje kuvano, mak i keks. Jedva malo je probala...

Izgleda da je svaka nimfa ipak karakter za sebe.
Nazad na vrh Ići dole
Milos993

PočaljiNaslov: Re: Nimfe (Nymphicus hollandicus)   Sre Sep 26, 2012 10:23 pm

Apsolutno se slazem. Evo i moja je pocela da jede suncokret a nije htela verovatno nije mogla da ga odtvori. Sad kako jestarija i kako se privikla ovladala je tehnikom otvaranja, inace poceleo je perje da joj nice novo mlado kod cube i raste. Ne znam da li Vase nimfe jedu puno i oblino ali moja je prava mala halapljivica. Posto ima mesec i nesto dana ne znam da li je to normalno ili kao sto Bobi* kaze svaka nimfa je karakter za sebe... Da li Vase nimfe jedu puno? Sta koja voli da jede sta im dajete? Bilo bi lepo kad bi smo uporedili jelovnike pa videli ipak je rec o istoj vrsti mozda i pohvatamo par caka.
Nazad na vrh Ići dole
nimfa smoki

Broj poruka: 40
Datum upisa: 08.09.2012

PočaljiNaslov: Re: Nimfe (Nymphicus hollandicus)   Ned Okt 21, 2012 7:57 pm

Evo i mene Smile Bila sam banovana do sada Smile Moj Smoki menja perje sada,i raste mu tamnije perje,vise nije zuto siv,nego samo siv. A citala sam da muzjacima pri prvom mitarenju potamni malo perje. Jel tacno to? Inace,poceo je malo da jede i druge semenke,osim suncokreta,cak i jabuku proba ponekad Wink Da slazem se da je svaka nimfa karakter za sebe.
Nazad na vrh Ići dole
anita75love

Broj poruka: 49
Datum upisa: 19.10.2011
Godina: 38

PočaljiNaslov: Re: Nimfe (Nymphicus hollandicus)   Ned Okt 21, 2012 8:54 pm

Ja nisam cula da nimfe mogu promeniti naknadno boju perja....moj bar nikad nije! A bio je mlad kad je dosao, odn. nije jos znao ni da jede pa smo ga mi hranili sa kuvanim jajetom.
Mozda je to zato jer je bio zute boje-pa tesko da bi od zute postao siv, jel Smile .

Poslednji izmenio anita75love dana Pon Okt 22, 2012 7:15 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Milos993

PočaljiNaslov: Re: Nimfe (Nymphicus hollandicus)   Ned Okt 21, 2012 11:21 pm

Au sve do sad BANOVANA???? I moja menja perje. Nekako joj postaje svetlije. Perje na glavi joj raste. Isto se nekako menja. Ja sam moju nudio voce ali nece prosto izvadio sam porciju i ostavio joj voce ona je nesto probala i nije htela a izrendao sam jabuku, sargarepu i sve joj lepo stavio. Sad jede neko prestiz hranu sa puno semenja vidim da je kvalitetnija od prethodne jer ima vise semenke i manje pojede. Onu je jela jer je bio sam proso i semenke i jos neke , ovde bas ima jedno 6-7 vrsti semenki ako ne i vise.
Nazad na vrh Ići dole

Nimfe (Nymphicus hollandicus)

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 28 od 37Idi na stranu : Prethodni  1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 32 ... 37  Sledeći

Similar topics

-
» Nimfe (Nymphicus hollandicus)
» Krvavo oko nimfe (hitno !)
» Rucno hranjenje papagaja
» Hrana i Ishrana Papagaja
» Izložba ptica u Banja Luci 4.-7.11.2010.

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Ptice :: Papagaji :: Srednji papagaji-