| Pravila foruma | 1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma) |
| www.sekcija-pticara.rs | | Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt |
| http://www.sof.rs/ | | Zvaničan sajt SOF-a |
| | Prijatelj foruma sajt o standardu zebraste zebe http://www.wix.com/vedranmatkovicos/szz# |
| | | nemacki cubasti kanarinac | |
| |
| Autor | Poruka |
|---|
border

Broj poruka: 239 Datum upisa: 13.03.2011 Godina: 56 Lokacija: Zenica BiH
 | Naslov: Re: nemacki cubasti kanarinac Čet Jun 16, 2011 10:30 pm | |
| imam bijele , ovaj je nastao od bijele ženke-sa ćubom i žutog mužjaka nosioca ćube nažalost bijeli sa crnom ćubom -njegov brat je uginuo ja inače obožavam bijele ptice nema veze koje vrste |
|  | | dr.nenad86 ministar bez fotelje

Broj poruka: 2243 Datum upisa: 21.12.2009 Godina: 26 Lokacija: Niš
 | Naslov: Re: nemacki cubasti kanarinac Čet Jun 16, 2011 10:46 pm | |
| Ja sam imao skroz bakarne za zelenom cubom i zute sa zelenom cubom i oni su mi bili najlpsi zbog kontrasta.... Pozdrav |
|  | | border

| Naslov: Re: nemacki cubasti kanarinac Ned Jun 19, 2011 9:36 pm | |
| Vrlo rijetko je na izložbama vidjeti melaninske njemačke sa ćubom obično se jave sa nekim šarama što znači diskvalifikaciju naj bolje prolaze jednobojne ptice sa kontrasnom ćubom |

| Naslov: Re: nemacki cubasti kanarinac Ned Jun 19, 2011 10:34 pm | |
| Dve ili tri godine za redom sam imao takve ptice sa konstrastnom cubom, i odlicno su mi prolazile na izlozbama.... A te melaninske sam dobio preko nemackog cubana koji je uparen sa bakarkom, pa ti mladi nastavili da se ukrstaju sa Nemcima....Oni su meni bili dosta zanimljivi, imao sam bakaraste sa cubom i svetlije varijante "kanarinaca boje " sa cubom........... Pozdrav |
|  | | border

| Naslov: Re: nemacki cubasti kanarinac Ned Jun 19, 2011 11:01 pm | |
| Pošto vidim da si na forumu ,znam da si u toku o svemu u Srbiji za ptice neznam gdje da te pitam šta se događa kod vas sa novim pravilnikom C.O.M.-a znam za Hrvatsku BiH je zadnja u svemu na svijetu-pokušavao sam ali ???????? posebno me interesuju kanarinci stasa napr.: -border lipohromi -border melaninski -border šareni itd.itd. |

| Naslov: Re: nemacki cubasti kanarinac Ned Jun 19, 2011 11:14 pm | |
| | border :: | Pošto vidim da si na forumu ,znam da si u toku o svemu u Srbiji za ptice neznam gdje da te pitam šta se događa kod vas sa novim pravilnikom C.O.M.-a znam za Hrvatsku BiH je zadnja u svemu na svijetu-pokušavao sam ali ???????? posebno me interesuju kanarinci stasa napr.: -border lipohromi -border melaninski -border šareni itd.itd. |
Pozdrav border.... Pokusacu da ti odgovorim na pitanje.......
Sto se tice novog pravilnika COM-a o nekim izmenama i dopunama i o svim drugim stvarima je nas savez upoznat, redovno se prate novosti i COM novele redovno dobijaju, tako da svako ko zeli da sazna novitete ima prilike preko tih novela.
Za kanarinace stasa...... nisam strucnjak za tu sekciju pa ti ne mogu odgovoriti sa stopostotnom siugurnoscu, od stasa sam gajio glostere i nemacke cubane, o njima znam po nesto pa tu mogu i diskutovati oko te dve klase ptica.
Mi smo 2009 godine dobili dvojicu sudija za kanarince stasa, kojima je licencu dao gospodin Dusko Matosic posle ispita na drzavnom sampionatu u Nisu i oni prate sve novitete i standarde za tu sekciju kanarinaca.
A sto se tice bordera, skoro sam pricao sa prijateljem koji cuva kanarince stasa o kome sam ti pisao, i mislim da mi je rekao ( nisam siguran) za njih da su dozvoljeni i lipohromski, i melaninski i sareni.........
Pozdrav |
|  | | border

| Naslov: Re: nemacki cubasti kanarinac Ned Jun 19, 2011 11:35 pm | |
| hvala lijepo možda mi sudije nešto kažu |

| Naslov: Re: nemacki cubasti kanarinac Ned Jun 19, 2011 11:38 pm | |
| | border :: | hvala lijepo možda mi sudije nešto kažu |
Nema na cemu i drugi put.
Stas ne pratim toliko, do pre tri godine sam se po nesto i interesovao o stasu, sada vise ne pratim to i nisam bas upucen oko detalja sto se tice stasa......... Ako pogledam i procitam nesto oko stasa to je o Nemcima i glosterima........
Pozdrav |
|  | | VlatkoSK

Broj poruka: 123 Datum upisa: 03.10.2011 Godina: 30 Lokacija: Skopje Makedonija
 | Naslov: Re: nemacki cubasti kanarinac Sre Feb 08, 2012 2:22 am | |
| [quote="border"]imam bijele , ovaj je nastao od bijele ženke-sa ćubom i žutog mužjaka nosioca ćube
Izvini Border moram da te popravim, nepostoji nosioc cube. To sto si dobio cubaste kanarince dobio si zbog zenke sa cubom. Pozzz |
|  | | border

| Naslov: Re: nemacki cubasti kanarinac Sre Feb 08, 2012 8:20 am | |
| Dobar si Vlatko SK, vidim da si udario po stasu,to me raduje da se tema malo oživi kad si već krenuo pogledaj : galerija naših slika-uzgoj kanarinaca stasa-strana 5 tu smo apsolvirali ovu temu
pozdrav |
|  | | | | nemacki cubasti kanarinac | |
|
Similar topics |  |
|
| | Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |