Ivica

Broj poruka: 49 Datum upisa: 01.01.2010 Godina: 36 Lokacija: Skopje
 | Naslov: Buve i ptice Sub Sep 11, 2010 6:02 pm | |
| Pre neki dan bio sam u poseti prijatelja koji ima dvornu volijeru, ali i macku sa 5 macicima u dvoristu. Primetio sam da macke imaju dosta buva, a kako se muvaju stalno oko volijere, zanima me dali su te buve (koje imaju pse i macke) opasne za ptice? Pozdrav svima!! |
|
Rea

Broj poruka: 654 Datum upisa: 31.10.2010 Godina: 38 Lokacija: Indjija
 | Naslov: Re: Buve i ptice Sub Mar 05, 2011 11:45 am | |
| | Ivica :: | Pre neki dan bio sam u poseti prijatelja koji ima dvornu volijeru, ali i macku sa 5 macicima u dvoristu. Primetio sam da macke imaju dosta buva, a kako se muvaju stalno oko volijere, zanima me dali su te buve (koje imaju pse i macke) opasne za ptice? Pozdrav svima!! |
Ivice .... buve psa, macke, se same posebno razlikuju jedo od drugih i samim tim buva koja napada macku nece preci na psa ili obrnuto a jos manje na pticu . Ovo sam saznala u veterinarskoj ambulanti posto ja takodje imam psa koji boravi u celom dvoristu pritom imam i zeca koji bukvalno zivi sa psom cak i spavaju u istoj kucici . E sada posto su se godisnja doba dosta i drasticno klimatski dosta izmenila i samim tim izmenila i sama bica poput buva , nikad se nezna sta moze da se desi . Za tvog prijatelja bi naj bolje bilo da macke sredi da i one same nepati jer nesmemo zaboraviti da se buve hrane krvlju . samim tim cinom ce svojim ljubimcima osigurati lepsi i bolji i zdraviji zivot , a pored svega i ostalim clanovima svog dvorista , pa cak i svojoj porodici . |
|
pero

Broj poruka: 119 Datum upisa: 20.04.2010 Godina: 59 Lokacija: Darda, Hrvatska
 | Naslov: Re: Buve i ptice Sub Mar 05, 2011 12:43 pm | |
| Rea je napisala: E sada posto su se godisnja doba dosta i drasticno klimatski dosta izmenila i samim tim izmenila i sama bica poput buva , nikad se nezna sta moze da se desi . Iz mojeg iskustva ovo odgovara istini. Kad je u pitanju invazija onda buhe napadaju i ptice. Ima više od 10-ak godina, tada sam držao tigrice u podrumu. U jednoj od prostorija je bila mačka sa mačićima. Kako je bilo dasaka i drugih stvari pod koji su se mačići zavlačili stvorili su se i dobri uvjeti za razvoj buha. Maćići su već odavno našli nove vlasnike kad je počela invazija buha. Probao sam sa svačim i za par dana bi počeo novi val. Kod ptica sam koristio Barikade i tekući pitroid, a u prostorijama, koje sam oslobodio od svega što se moglo još žešće preparate i ništa. Normalno da sam bio u kontaktu i sa veterinarima i jedan gospodin sa dugogodišnjom praksom mi je predložio usisavač. Vjerovali ili ne to je bio pun pogodak. Nije se usisavao pod već i sve fugne u zidovima i ciglama kako bi se odstranila jaja buha. Nakon 4 temeljita usisavanja u razmaku od po 3 dana uspio sam podrum osloboditi od napasnika. Više se nije ponovilo premda pas i mačke imaju pristup podrumu. |
|
Rea

Broj poruka: 654 Datum upisa: 31.10.2010 Godina: 38 Lokacija: Indjija
 | Naslov: Re: Buve i ptice Uto Mar 08, 2011 10:03 pm | |
| Ja zivim u gradu i to na samoj glavnoj ulici travnak nemam ni t od trave sam beton ali sam evo proslo leto mucila muku sa krpeljima vrovali ili neverovali iz psa sam vadila dnevno i po pet komada . a jadna kerusica ni jednu buvu nije imala na sebi . Posto mi veterinar dolazi cesto na pitanje sta se zbiva , dobila sam odgovor da im pogoduje samo vreme kao i taj da insekti kao mutiraju vremeno se adaptiraju na nastale uslove a postaju imuni na preparate koje koristimo kako bi ih potrebili . Isto vaze za sve insekte tu spadaju i buve ! |
|