Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
www.sekcija-pticara.rs
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt
http://www.sof.rs/
Zvaničan sajt SOF-a
Prijatelj foruma sajt o standardu zebraste zebe http://www.wix.com/vedranmatkovicos/szz#

Delite | 

uloga sunceve svijetlosti i ptice

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : 1, 2, 3  Sledeći
AutorPoruka
pticar

Broj poruka: 39
Datum upisa: 16.09.2010
Godina: 40

PočaljiNaslov: uloga sunceve svijetlosti i ptice   Pet 1 Okt 2010 - 22:43

u prostoriji gdje trenutno drzim papagaje i ostale ptice nikad ne dopire sunceva svjetlost,to je nekakva sjeverna strana pa me interesuje taj d vitamin i ta uska povezanost sa suncem i uticaj na ptice,naime pravim i vanjsku volijeru koja ce imati i otvoreni i zatvoreni dio pa cu da rijesim taj problem sunca ali me sad brine i cinjenica da komarci (sto sam procitao ovdje)napadaju ptice i sad mi nije jasno kako da rijesim problem pa molim nekog da mi malo objasni i pomogne !
Nazad na vrh Ići dole
dragan67

Broj poruka: 24
Datum upisa: 09.09.2010
Godina: 44

PočaljiNaslov: Re: uloga sunceve svijetlosti i ptice   Sub 2 Okt 2010 - 21:21

ja isto cuvam kanarince u suturenu, nema neka velika sunceva svetlost i nisam imao nikakvih problema, malo neki vitamin i to je to, ali kad god sam izneo ptice napolje u volijeru po neka mi nastrada ili od macaka ili od komaraca pa sam resio da ih vise ne iznosim.ima neka tufus traka za komarce kazu da nije losa, ali ja nisam mogao da je nabavim.
Nazad na vrh Ići dole
pticar

PočaljiNaslov: Re: uloga sunceve svijetlosti i ptice   Sre 6 Okt 2010 - 22:58

procitao sam negdje na forumu da su dobre AD3 kapi i da ih pojedini odgajivaci koriste,ja sam se konsultovao sa 2 veterinara i jednim odgajivacem i ustanovili smo da su PROMOTOR kapi (ima ih u svakoj veterinarskoj) izuzetno dobre i daju se 5 dana za redom jednom mjesecno za papagaje i sitne ptice ide 12 kapi na litar vode,tako su izracunali,kosta oko 6 km,svojim ga pticama dajem,AD3 nisam pa neka neko da svoje misljenje
Nazad na vrh Ići dole
dragan67

Broj poruka: 24
Datum upisa: 09.09.2010
Godina: 44

PočaljiNaslov: Re: uloga sunceve svijetlosti i ptice   Čet 7 Okt 2010 - 10:45

nisam nikad koristio ad3 kapi ali sam skoro cuo da ima neke sijalice koje zamenjuju suncevu svetlost koriste ih u staklenicima, dali je neko cuo za to
Nazad na vrh Ići dole
Luckyboy
General
General

Broj poruka: 1253
Datum upisa: 20.12.2009
Godina: 39

PočaljiNaslov: Re: uloga sunceve svijetlosti i ptice   Čet 7 Okt 2010 - 17:07

pticar ::
procitao sam negdje na forumu da su dobre AD3 kapi i da ih pojedini odgajivaci koriste,ja sam se konsultovao sa 2 veterinara i jednim odgajivacem i ustanovili smo da su PROMOTOR kapi (ima ih u svakoj veterinarskoj) izuzetno dobre i daju se 5 dana za redom jednom mjesecno za papagaje i sitne ptice ide 12 kapi na litar vode,tako su izracunali,kosta oko 6 km,svojim ga pticama dajem,AD3 nisam pa neka neko da svoje misljenje

AD3(EC) vitamin koristim pred parenje ptica i u vreme zime,kada nema dovoljno sunčeve svetlosti,što se promotora tiče vrhunski kompleks vitamina i aminokiselina za jako malo novca,koristim ga vec desetak godina,identičan je sastavu nekim jako popularnim vitaminima.Odličan u vreme mitarenja i pripremi ptica za parenje,ja ga dajem pticama jednom do dva puta nedeljno,kod odvajanja mladih nekoliko dana za redom.
dragan67 ::
nisam nikad koristio ad3 kapi ali sam skoro cuo da ima neke sijalice koje zamenjuju suncevu svetlost koriste ih u staklenicima, dali je neko cuo za to

Sijalice(neonske cevi) koje menjaju sunčevu svetlost postoje,akvaristima su odavno poznate grolux i biolux,najbolje u kombinaciji ta dva svetla,jedno vreme su se mogle nabaviti klasične sijalice koje daju svetlo približno sunčevom,ali se nesećam kako se zovu,znam samo da im je staklo bilo kristalno plave boje.
Nazad na vrh Ići dole
pticar

PočaljiNaslov: Re: uloga sunceve svijetlosti i ptice   Čet 7 Okt 2010 - 22:00

kako doziras AD3 vitamin da znam kada kupim
Nazad na vrh Ići dole
Luckyboy
General
General

Broj poruka: 1253
Datum upisa: 20.12.2009
Godina: 39

PočaljiNaslov: Re: uloga sunceve svijetlosti i ptice   Pet 8 Okt 2010 - 15:10

AD3EC vitamin koji koristim se nabavlja u veterinarskoj apoteci(nije uljani rastvor koji se najčešće nabavlja u humanoj apoteci,služi za novorodjenčad),proizvodi ga interhemija holland.
Dozira se 1ml na litar vode.

PočaljiNaslov: Re: uloga sunceve svijetlosti i ptice   Pet 8 Okt 2010 - 16:37

hvala na odgovorima Luckyboy,nisam ni znao da ga proizvode i za potrebe veterine,sutra pravac veterinarska,pozdrav !
Nazad na vrh Ići dole
ljubaribolovac

Broj poruka: 31
Datum upisa: 25.02.2011
Godina: 43

PočaljiNaslov: Re: uloga sunceve svijetlosti i ptice   Sub 26 Feb 2011 - 14:05

ja imam drugačiji problem pošto nameravam da gajim papagaje na terasi koja je izuzetno sunčana koliko im toplota smeta i kako ih najbolje zaštititi
Nazad na vrh Ići dole
pticar

PočaljiNaslov: Re: uloga sunceve svijetlosti i ptice   Sub 26 Feb 2011 - 16:01

Ljeto zna biti nepodnosljivo u hladovini a kamoli na "terasi koja je izuzetno suncana"pa ne znam bi li i koliko bi pomogli zastori od trske obzirom da ptice ne smiju biti direktno izlozene suncu pa ce se vjerovatno i taj beton manje grijati i manje isijavati toplotu !
Nazad na vrh Ići dole

uloga sunceve svijetlosti i ptice

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 1 od 3Idi na stranu : 1, 2, 3  Sledeći

Similar topics

-
» Ptice-papagaji
» uloga sunceve svijetlosti i ptice
» Uloga minerala kod ptica
» Zimska kucica za ptice
» Ptice Srbije

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu