| | uloga sunceve svijetlosti i ptice | |
|
|
| Autor | Poruka |
|---|
pticar

Broj poruka: 39 Datum upisa: 16.09.2010 Godina: 40 Lokacija: prijedor
 | Naslov: uloga sunceve svijetlosti i ptice Pet 1 Okt 2010 - 22:43 | |
| u prostoriji gdje trenutno drzim papagaje i ostale ptice nikad ne dopire sunceva svjetlost,to je nekakva sjeverna strana pa me interesuje taj d vitamin i ta uska povezanost sa suncem i uticaj na ptice,naime pravim i vanjsku volijeru koja ce imati i otvoreni i zatvoreni dio pa cu da rijesim taj problem sunca ali me sad brine i cinjenica da komarci (sto sam procitao ovdje)napadaju ptice i sad mi nije jasno kako da rijesim problem pa molim nekog da mi malo objasni i pomogne ! |
|
 | |
dragan67

Broj poruka: 24 Datum upisa: 09.09.2010 Godina: 44 Lokacija: Paracin
 | Naslov: Re: uloga sunceve svijetlosti i ptice Sub 2 Okt 2010 - 21:21 | |
| ja isto cuvam kanarince u suturenu, nema neka velika sunceva svetlost i nisam imao nikakvih problema, malo neki vitamin i to je to, ali kad god sam izneo ptice napolje u volijeru po neka mi nastrada ili od macaka ili od komaraca pa sam resio da ih vise ne iznosim.ima neka tufus traka za komarce kazu da nije losa, ali ja nisam mogao da je nabavim. |
|
 | |
pticar

| Naslov: Re: uloga sunceve svijetlosti i ptice Sre 6 Okt 2010 - 22:58 | |
| procitao sam negdje na forumu da su dobre AD3 kapi i da ih pojedini odgajivaci koriste,ja sam se konsultovao sa 2 veterinara i jednim odgajivacem i ustanovili smo da su PROMOTOR kapi (ima ih u svakoj veterinarskoj) izuzetno dobre i daju se 5 dana za redom jednom mjesecno za papagaje i sitne ptice ide 12 kapi na litar vode,tako su izracunali,kosta oko 6 km,svojim ga pticama dajem,AD3 nisam pa neka neko da svoje misljenje |
|
 | |
dragan67

Broj poruka: 24 Datum upisa: 09.09.2010 Godina: 44 Lokacija: Paracin
 | Naslov: Re: uloga sunceve svijetlosti i ptice Čet 7 Okt 2010 - 10:45 | |
| nisam nikad koristio ad3 kapi ali sam skoro cuo da ima neke sijalice koje zamenjuju suncevu svetlost koriste ih u staklenicima, dali je neko cuo za to |
|
 | |
Luckyboy General

Broj poruka: 1253 Datum upisa: 20.12.2009 Godina: 39 Lokacija: Smed.Palanka Šumadija
 | Naslov: Re: uloga sunceve svijetlosti i ptice Čet 7 Okt 2010 - 17:07 | |
| | pticar :: | | procitao sam negdje na forumu da su dobre AD3 kapi i da ih pojedini odgajivaci koriste,ja sam se konsultovao sa 2 veterinara i jednim odgajivacem i ustanovili smo da su PROMOTOR kapi (ima ih u svakoj veterinarskoj) izuzetno dobre i daju se 5 dana za redom jednom mjesecno za papagaje i sitne ptice ide 12 kapi na litar vode,tako su izracunali,kosta oko 6 km,svojim ga pticama dajem,AD3 nisam pa neka neko da svoje misljenje |
AD3(EC) vitamin koristim pred parenje ptica i u vreme zime,kada nema dovoljno sunčeve svetlosti,što se promotora tiče vrhunski kompleks vitamina i aminokiselina za jako malo novca,koristim ga vec desetak godina,identičan je sastavu nekim jako popularnim vitaminima.Odličan u vreme mitarenja i pripremi ptica za parenje,ja ga dajem pticama jednom do dva puta nedeljno,kod odvajanja mladih nekoliko dana za redom.
| dragan67 :: | | nisam nikad koristio ad3 kapi ali sam skoro cuo da ima neke sijalice koje zamenjuju suncevu svetlost koriste ih u staklenicima, dali je neko cuo za to |
Sijalice(neonske cevi) koje menjaju sunčevu svetlost postoje,akvaristima su odavno poznate grolux i biolux,najbolje u kombinaciji ta dva svetla,jedno vreme su se mogle nabaviti klasične sijalice koje daju svetlo približno sunčevom,ali se nesećam kako se zovu,znam samo da im je staklo bilo kristalno plave boje. |
|
 | |
pticar

| Naslov: Re: uloga sunceve svijetlosti i ptice Čet 7 Okt 2010 - 22:00 | |
| kako doziras AD3 vitamin da znam kada kupim |
|
 | |
Luckyboy General

Broj poruka: 1253 Datum upisa: 20.12.2009 Godina: 39 Lokacija: Smed.Palanka Šumadija
 | Naslov: Re: uloga sunceve svijetlosti i ptice Pet 8 Okt 2010 - 15:10 | |
| AD3EC vitamin koji koristim se nabavlja u veterinarskoj apoteci(nije uljani rastvor koji se najčešće nabavlja u humanoj apoteci,služi za novorodjenčad),proizvodi ga interhemija holland. Dozira se 1ml na litar vode. _________________ KOJEKUDE http://www.fedoremelianenko.tv/  |
|
 | |
pticar

| Naslov: Re: uloga sunceve svijetlosti i ptice Pet 8 Okt 2010 - 16:37 | |
| hvala na odgovorima Luckyboy,nisam ni znao da ga proizvode i za potrebe veterine,sutra pravac veterinarska,pozdrav ! |
|
 | |
ljubaribolovac

Broj poruka: 31 Datum upisa: 25.02.2011 Godina: 43 Lokacija: BEOGRAD
 | Naslov: Re: uloga sunceve svijetlosti i ptice Sub 26 Feb 2011 - 14:05 | |
| ja imam drugačiji problem pošto nameravam da gajim papagaje na terasi koja je izuzetno sunčana koliko im toplota smeta i kako ih najbolje zaštititi |
|
 | |
pticar

| Naslov: Re: uloga sunceve svijetlosti i ptice Sub 26 Feb 2011 - 16:01 | |
| Ljeto zna biti nepodnosljivo u hladovini a kamoli na "terasi koja je izuzetno suncana"pa ne znam bi li i koliko bi pomogli zastori od trske obzirom da ptice ne smiju biti direktno izlozene suncu pa ce se vjerovatno i taj beton manje grijati i manje isijavati toplotu ! |
|
 | |
| | uloga sunceve svijetlosti i ptice | |
|