|
|
| Autor | Poruka |
|---|
Vasa YA HABIBI YA AEINI

Broj poruka: 1396 Datum upisa: 28.03.2010 Godina: 26 Lokacija: Srbija-Vranje RS 7-64
 | Naslov: Kobaltni kanarinci Uto Dec 07, 2010 9:58 pm | |
| Kobaltna mutacija je najmlađa priznata mutacija. Prvi takvi kanarinci pojavili su se na izložbi u Ulmu u Nemačkoj 1994.godine. od odgajivača Karla Warnera Webera. Mutacija je recesivna i nije polno vezana. Zanimljivo je da je kobaltna mutacija dodatna „plusmutacija“.Ona dodaje melanine, a sve ostale do danas poznate mutacije su mutacije redukcije ili razvodnjavanja. Za razliku od klasičnih melanina kobalt ptica izgleda savrseno zbog pravilne razdeobe melanina na površini pera, nema vise na njenom telu jako svetlog ili jako tamnog područja, boja je jednolična. Neki uzgajivači ubacuju kobaltni faktor u oniksnu mutaciju da bi nadomestili neke nedostatke(vrlo svetli trbuh). Uzgajivac Geoff Walker pretpostavlja da bi preko oniks kobalta mogli doci do dugo zeljenog potpuno crnog kanarinca.
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=DOeR8Fp6Fes
"KAKVA BI TIŠINA NASTALA KAD BI LJUDI GOVORILI SAMO ONO ŠTO ZNAJU"
|
|
 | |
Vasa YA HABIBI YA AEINI

Broj poruka: 1396 Datum upisa: 28.03.2010 Godina: 26 Lokacija: Srbija-Vranje RS 7-64
 | Naslov: Re: Kobaltni kanarinci Uto Dec 07, 2010 10:07 pm | |
| _________________ http://www.youtube.com/watch?v=DOeR8Fp6Fes
|
|
 | |
Vasa YA HABIBI YA AEINI

| Naslov: Re: Kobaltni kanarinci Uto Dec 07, 2010 10:08 pm | |
| Poredjenje crnog normala zutog ( zeleni ) i kobalt mutacije zutog kanarinaca   _________________ http://www.youtube.com/watch?v=DOeR8Fp6Fes
|
|
 | |
Vasa YA HABIBI YA AEINI

| Naslov: Re: Kobaltni kanarinci Uto Dec 07, 2010 10:10 pm | |
| Poredjenje normala i kobalt mutacije kanarinaca (crveni mozaik)  Poredjenje normala crno belog- ( plavi) i kobalt mutacije belog kanarinaca _________________ http://www.youtube.com/watch?v=DOeR8Fp6Fes
|
|
 | |
Danijel

Broj poruka: 805 Datum upisa: 29.12.2009 Godina: 31 Lokacija: Srbija-Vranje
 | Naslov: Re: Kobaltni kanarinci Uto Dec 07, 2010 10:11 pm | |
| Cuo sam, da bi se pojacao melanin kod normal melanin crvenih kanarinaca tj. kod bakaraca koriste se kobalti kao jedina mutacija koja moze da popravi melanin ali sam takodje cuo da se na taj nacin kvari lipohrom i taj kontrast koji je prisutan kod bakaraca. Hteo bih da cujem vasa misljenja o tome? |
|
 | |
Aleksa

Broj poruka: 201 Datum upisa: 22.03.2010 Godina: 36 Lokacija: Beograd
 | Naslov: Re: Kobaltni kanarinci Pon Maj 02, 2011 10:17 pm | |
| | Danijel :: | | Cuo sam, da bi se pojacao melanin kod normal melanin crvenih kanarinaca tj. kod bakaraca koriste se kobalti kao jedina mutacija koja moze da popravi melanin ali sam takodje cuo da se na taj nacin kvari lipohrom i taj kontrast koji je prisutan kod bakaraca. Hteo bih da cujem vasa misljenja o tome? |
ovo je zanimljivo za diskusiju, samo se bojim da nemam dovoljno iskustva u odgoju kobalta, ali neka uskoci neko iskusniji ako gresim...
mislim da je glavna stvar kako je dobijen kobalt (sa kojim zelis da paris bakarca) mozes ih dobiti kobalt x kobalt (sto ne preporucuju) a mozes preko nosioca, najcesce onix x kobalt
|
|
 | |
Aleksa

| Naslov: Re: Kobaltni kanarinci Pon Maj 02, 2011 10:20 pm | |
| evo jednog malisana crvenog kobalta [img]  [/img] |
|
 | |
dr.nenad86 ministar bez fotelje

Broj poruka: 2243 Datum upisa: 21.12.2009 Godina: 26 Lokacija: Niš
 | Naslov: Re: Kobaltni kanarinci Pon Maj 02, 2011 10:24 pm | |
| | Aleksa :: | | Danijel :: | | Cuo sam, da bi se pojacao melanin kod normal melanin crvenih kanarinaca tj. kod bakaraca koriste se kobalti kao jedina mutacija koja moze da popravi melanin ali sam takodje cuo da se na taj nacin kvari lipohrom i taj kontrast koji je prisutan kod bakaraca. Hteo bih da cujem vasa misljenja o tome? |
ovo je zanimljivo za diskusiju, samo se bojim da nemam dovoljno iskustva u odgoju kobalta, ali neka uskoci neko iskusniji ako gresim...
mislim da je glavna stvar kako je dobijen kobalt (sa kojim zelis da paris bakarca) mozes ih dobiti kobalt x kobalt (sto ne preporucuju) a mozes preko nosioca, najcesce onix x kobalt
|
Ne znam kako mi je promaklo Daco ovo tvoje pitanje oko parenja bakarac x kobalt... da li se pojacava melanin....???
Ovako, ovim parenjem se moze pojacati melanin na roznatim delovima, ali isto tako moze se pokvariti melaninski crtez, najcesce na glavi......
Ptica iz te kombinacije ima plast na glavi a ne crtez koji bi taj normal ( bakarac) trebao da ima ...
Dosta je takvih ptica kod nas na izlozbama....
Pozdrav |
|
 | |
Aleksa

| Naslov: Re: Kobaltni kanarinci Pon Maj 02, 2011 10:53 pm | |
| da, ali je to dobar nacin da ponovnim parenjem sa kobaltom dobijes dobre kobalte?!
|
|
 | |
dr.nenad86 ministar bez fotelje

Broj poruka: 2243 Datum upisa: 21.12.2009 Godina: 26 Lokacija: Niš
 | Naslov: Re: Kobaltni kanarinci Pon Maj 02, 2011 10:59 pm | |
| | Aleksa :: | da, ali je to dobar nacin da ponovnim parenjem sa kobaltom dobijes dobre kobalte?!
|
Preko mladog koji se dobije iz kombinacije kobalt x normal ( bakarac) ne preporucujem parenje sa kobaltom zbog dobrih kobalta...
A sa Onixom je vec druga prica, kobalt x onix , pa onda opet parenje tih mladih sa kobaltom, tu se ipak moze pojacati kobalt "s gornje strane"
Pozdrav |
|
 | |
|