Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
www.sekcija-pticara.rs
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt
http://www.sof.rs/
Zvaničan sajt SOF-a
Prijatelj foruma sajt o standardu zebraste zebe http://www.wix.com/vedranmatkovicos/szz#

Delite | 

Feo kanarinci

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : 1, 2  Sledeći
AutorPoruka
Vasa
YA HABIBI YA AEINI

Broj poruka: 1396
Datum upisa: 28.03.2010
Godina: 26

PočaljiNaslov: Feo kanarinci   Pet Dec 17, 2010 6:20 pm

Za feo mutaciju karakteristično je da je došlo do redukcije Eu crnih melanina na crtežu, a ostao je prisutan samo smeđi Feo melanin koji daje karakterističan uočljiv crtež smeđe boje. Raspored Feo melanina je crepast posebno kod smeđe, a nešto izduženiji kod crne serije. Melanin treba da je vidno prisutan na pokrovnom perju, krilima , repu,trtici i bokovima. Selekcijski cilj odgajivača je što izražajnije prisustvo smeđih melanina dovoljne gustoće i pravilnog rasporeda.
Kljun , noge i nokti su rasvetljeni i boje mesa su.
Oči su od svetlo crvene do tamno crvene boje.

Prepiska izvršena iz knjige "Standard za ocenjivanje ptica"

"KAKVA BI TIŠINA NASTALA KAD BI LJUDI GOVORILI SAMO ONO ŠTO ZNAJU"
Nazad na vrh Ići dole
Vasa
YA HABIBI YA AEINI

PočaljiNaslov: Re: Feo kanarinci   Pet Dec 17, 2010 6:27 pm

beli feos

crveni feos

Nazad na vrh Ići dole
Vasa
YA HABIBI YA AEINI

PočaljiNaslov: Re: Feo kanarinci   Ned Dec 19, 2010 5:03 pm

zuti feos

feos crveni mozaik

Nazad na vrh Ići dole
BABURA

Broj poruka: 26
Datum upisa: 31.10.2010
Godina: 47

PočaljiNaslov: Re: Feo kanarinci   Uto Okt 18, 2011 8:22 pm

vec duze vreme imam nekoliko feos zenki ,ali mi se posebno svidjaju feos crveni i feos crveni mozaikpa bih molio nekoga na forumu ,gledajuci ove slike,slabo se vidi feos crveni.svakako cu da nabavim ove.ali jos jednom molim ako neko ima koju sliku da postavi na forum.imam samo zrnke jer bastardiram sa njima i meni su jako zanimljive ptice
Nazad na vrh Ići dole
vrscanin

Broj poruka: 27
Datum upisa: 19.09.2010

PočaljiNaslov: Re: Feo kanarinci   Sub Okt 29, 2011 4:41 pm

jedan od mojih feosa
Nazad na vrh Ići dole
vrscanin

PočaljiNaslov: Re: Feo kanarinci   Sub Okt 29, 2011 4:46 pm

i jos jedan
Nazad na vrh Ići dole
BABURA

Broj poruka: 26
Datum upisa: 31.10.2010
Godina: 47

PočaljiNaslov: Re: Feo kanarinci   Ned Okt 30, 2011 2:09 pm

vasa ako je moguce ili ako imas jos neku sliku crvenog feosa kao feos crvenog mozaika.moram ih pod hitno nabaviti.
Nazad na vrh Ići dole
vrscanin

PočaljiNaslov: Re: Feo kanarinci   Ned Okt 30, 2011 7:51 pm

Nazad na vrh Ići dole
phaeo92

Broj poruka: 25
Datum upisa: 09.11.2011
Godina: 42

PočaljiNaslov: Re: Feo kanarinci   Pet Mar 09, 2012 11:27 am

Kad sam krenuo pre 3 godine da se bavim feosima, od raznih odgajivača sam čuo mišljenje da su feosi ptice koje su teške za rad, da ženke većinom ne rade (leže na jajima i hrane mlade). Moram da kažem da se gledano iz mog ugla radi o zabludi, feos je kanarinac kao i svaki drugi i ja lično nemam takve probleme na kakve sam bio upozoravan. Ženke normalno leže i hrane svoje mlade kao i bilo koje druge, ali postoje drugi problemi kada su feosi u pitanju. Feosi su ptice koje same po sebi imaju dobar oblik i veličinu, a ono čemu uvek težimo je jak melanin i dobar crtež. Problem je nastao u perju, nedovoljan broj intenzivnih ptica sa kraćim perjim i česta parenja neitenzivno x neintezivno dovela su do viška perja, prevelike operjanosti, preklopa perja (mantil) na grudima, a onda i do pojave lumpsova ...
Broj feo žutih na našim izložbama je sve veći, nadam se da će ekspnaziju doživeti i beli, a želim da što pre vidim i crvene i crvene u mozaiku!
Nazad na vrh Ići dole
ticar

Broj poruka: 331
Datum upisa: 31.12.2009
Godina: 27

PočaljiNaslov: Re: Feo kanarinci   Pet Mar 09, 2012 11:51 am

phaeo92 ::
Kad sam krenuo pre 3 godine da se bavim feosima, od raznih odgajivača sam čuo mišljenje da su feosi ptice koje su teške za rad, da ženke većinom ne rade (leže na jajima i hrane mlade). Moram da kažem da se gledano iz mog ugla radi o zabludi, feos je kanarinac kao i svaki drugi i ja lično nemam takve probleme na kakve sam bio upozoravan. Ženke normalno leže i hrane svoje mlade kao i bilo koje druge, ali postoje drugi problemi kada su feosi u pitanju. Feosi su ptice koje same po sebi imaju dobar oblik i veličinu, a ono čemu uvek težimo je jak melanin i dobar crtež. Problem je nastao u perju, nedovoljan broj intenzivnih ptica sa kraćim perjim i česta parenja neitenzivno x neintezivno dovela su do viška perja, prevelike operjanosti, preklopa perja (mantil) na grudima, a onda i do pojave lumpsova ...
Broj feo žutih na našim izložbama je sve veći, nadam se da će ekspnaziju doživeti i beli, a želim da što pre vidim i crvene i crvene u mozaiku!

taj problem sa veličinom perija i neintenzivnošću se lako riješi sa intenzivnim smeđim pticama.
Nazad na vrh Ići dole

Feo kanarinci

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 1 od 2Idi na stranu : 1, 2  Sledeći

Similar topics

-
» Kanarinci
» Kanarinci boje
» Kanarinci pesme
» Malino kanarinci
» Kanarinci boje

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu