Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
www.sekcija-pticara.rs
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt
http://www.sof.rs/
Zvaničan sajt SOF-a
Prijatelj foruma sajt o standardu zebraste zebe http://www.wix.com/vedranmatkovicos/szz#

Delite | 

Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Sledeći
AutorPoruka
jecham

Broj poruka: 240
Datum upisa: 21.10.2010
Godina: 40

PočaljiNaslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA   Čet Jan 26, 2012 10:22 pm

za oko 15eura se moze naci digitalni Merač temperature i vlažnosti Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
Srdjan79

Broj poruka: 2
Datum upisa: 11.02.2012

PočaljiNaslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA   Sub Feb 11, 2012 9:47 pm

Imam Stankovicev dvoslojni automatski inkubator kapaciteta 100 jaja. Danas sam zavrsio sa prvom turom i mogu reci da nisam ni malo zadovoljan. Imao sam velik procenat zamora u jajetu. Kada sam otvorio jaja, pilici su bili skroz formirani ali su zamrli. Temperaturu sam drzao tokom celog inkubiranja na 37,8 , vlagu prvih 18 dana na 60% i onda sam dodao drugu posudu i podigao vlagu na 75%. Jaja sam prskao zadnjih 5 dana inkubiranja rastvorom jabukovog sirceta i vode 3-4 puta na dan.
Trebao bi mi savet gde sam pogresio.

Nazad na vrh Ići dole
Banjalucanin

Broj poruka: 60
Datum upisa: 07.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA   Sub Feb 11, 2012 10:50 pm

Ako si podigao vlagu na 75% nisi trebao prskati jaja,a pogotovo ne 3-4 puta dnevno.Najvjerovatnije da su se pilići pogušili od prevelike vlage.To je odličan inkubator i samo se pridržavaj uputstva,i biće sve dobro.Pozdrav. P.S. Vidjećemo kako će kod mene izaći,ono što sam donio iz Sombora.
Nazad na vrh Ići dole
Srdjan79

Broj poruka: 2
Datum upisa: 11.02.2012

PočaljiNaslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA   Sub Feb 11, 2012 11:26 pm

Banjalucanin ::
Ako si podigao vlagu na 75% nisi trebao prskati jaja,a pogotovo ne 3-4 puta dnevno.Najvjerovatnije da su se pilići pogušili od prevelike vlage.To je odličan inkubator i samo se pridržavaj uputstva,i biće sve dobro.Pozdrav. P.S. Vidjećemo kako će kod mene izaći,ono što sam donio iz Sombora.

prosli put nisam prskao pa se isto to desilo, mislio sam da je bila greska u tome sto ih nisam prskao....al kanda nije Smile
Nazad na vrh Ići dole
dalibor

Broj poruka: 237
Datum upisa: 06.04.2010
Godina: 31

PočaljiNaslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA   Ned Feb 12, 2012 12:25 am

probaj sa temperaturom neka ide do 38.5 i rastvorom jabukovog sirceta prskaj samo jednom poslednjih 5 dana...
Nazad na vrh Ići dole
dalibor

Broj poruka: 237
Datum upisa: 06.04.2010
Godina: 31

PočaljiNaslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA   Ned Feb 19, 2012 11:22 pm

evo prva tura vec izlazi i nisam imao problema sa inkubatorom...ista marka kao gore navedeni...
Nazad na vrh Ići dole
peca

Broj poruka: 48
Datum upisa: 21.02.2012

PočaljiNaslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA   Pon Feb 27, 2012 11:24 am

Pozdrav svima. Jako dobra tema , posto ima razlika u literaturi koja je temperatura i vlaznost potrebna za inkubaciju.Imao sam inkubator koji sam sam napravio,
i u kome sam imao izlezenost oko 80 posto. Sada sam napravio repliku starog , posto je poprilicno raspadnut, i
stavio novi elektronski termostat (kupio od tipa na Palicu).
Koliko vidim odlicno odrzava temperaturu,koja cini mi se,
treba za jednoslojne inkubatore, na vrhu jaja da bude od
38-38,5 stepeni. Vlaznost za vreme cele inkubacije treba da je 60-70 procenata , stim da je na pocetku manja , a na kraju veca zbog omeksavanja ljuske.
Prilikom inkubiranja sam imao probleme zato sto kupljena jaja obicno nisu dobrog kvaliteta , ali sam zato
od jaja koja sam skupio iz mog jata imao odlicnu izlezenost. Videcemo kako ce biti ove godine.
Nazad na vrh Ići dole
jecham

PočaljiNaslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA   Pon Feb 27, 2012 11:50 am

Kod svakog jednoslojnog inkubatora temperatura se meri u visini vrha jajeta i mislim da bi trebala da bude bar 38,5 za kokošja jaja, ali to sve zavisi i od tačnosti samog termostata.To ćeš videti posle par tura,kad vidiš da li ti pilići izlaze kasnije. Vlažnost se povećava poslednja 3 dana, da bi ljuska omekšala, da pilići lakše izađu.
Nazad na vrh Ići dole
sladjan78

Broj poruka: 16
Datum upisa: 28.02.2012

PočaljiNaslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA   Uto Feb 28, 2012 10:02 am

pozdrav svima nov sam na ovom forumu i ne razumem se mnogo oko kompjutera .imam jednoslojni inkubator od stankovica za 100 kokosijih jaja a vidim ovde ima mnogo istih pa bi dobro doslo da razmenimo misljenja.i meni se desilo da imam mnogo uginulih pilica u jajetu i da se izlezu 19ti dan.sad imam nasadjene japanske prepelice 120 jaja pa bi zamilio da mi kazete od kog dana da prskam sircetnim rastvorom da omekne ljuska.hvala
Nazad na vrh Ići dole
jecham

PočaljiNaslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA   Uto Feb 28, 2012 3:32 pm

Ako računaš da treba da se izlegu 18. dana, vlagu povećavaš od 16. dana na 80%.
To što su izlazile dan kasnije znači da je temperatura bila malo niža od optimalne.
Nazad na vrh Ići dole

Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 6 od 12Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Sledeći

Similar topics

-
» Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA
» Jaja za inkubaciju
» Prva pomoc kod trovanja psa?
» Mali Aleksandar-HITNO POMOC
» Drhtanje prednjih nogu!!!POMOC!!!!

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Ptice :: Ukrasna Zivina-