1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
www.sekcija-pticara.rs
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt
http://www.sof.rs/
Zvaničan sajt SOF-a
Prijatelj foruma sajt o standardu zebraste zebe http://www.wix.com/vedranmatkovicos/szz#
Broj poruka: 31 Datum upisa: 25.02.2011 Godina: 43 Lokacija: BEOGRAD
Naslov: dimenzije kućice za leženje jaja za papagaje Pon Feb 28, 2011 7:30 am
počeo sam sa prvom kućicom dimenzije 20x20x15 za pevajuće papagaje,da li je to ok i koje su optimalne mere za kućice za rozele,nimfe,kozice,...
fuz80 egzoticar u usponu
Broj poruka: 458 Datum upisa: 17.06.2010 Godina: 31 Lokacija: Ratkovo Vojvodina
Naslov: Re: dimenzije kućice za leženje jaja za papagaje Pon Feb 28, 2011 8:08 am
pozz
iz mog iskustva kucice za navedene papagaje trebaju biti :
duzina 25cm sirina 25cm visina 15-25cm
e sad ako se ne uklapaju u prostor,dimenzije se mogu korigovati !
20x20x15 je malo jer ako par izvede vise mladih doci ce do guzve a i moguceg izbacivanja slabijeg ptica iz gnezda!!
GoranKac
Broj poruka: 80 Datum upisa: 20.12.2010 Godina: 25 Lokacija: Vojvodina, Kac
Naslov: Re: dimenzije kućice za leženje jaja za papagaje Pon Feb 28, 2011 8:44 am
Pozdrav lgospodine Ljubo.
Po meni su najbolje dimenzije kucica za nimfe,kozice,pevajuce ovih dimenzija: 25cm-sirina 25cm-duzina 30-35 cm visina.
Uvek je dobro da je kucica vislja.Jel kada je kucica niska ako roditelji nerane bas dobro mlade mladi hoce da iskoce napolje kod su jos mali i nisu skroz operjali i dolazi do uginuce. A kada je kucica vislja mladi ce izaci tek kada budu lepo operjali i vec mogli da lete . Ovaj savet sam i ja dobio od jednog naseg cenjenog odgajivaca clana sa foruma.
zzz
Nidzo
Broj poruka: 87 Datum upisa: 08.01.2012
Naslov: Re: dimenzije kućice za leženje jaja za papagaje Čet Feb 09, 2012 10:29 pm
Da ali ako je kucica uspravna a uska zenka ili muzijak kad ulaze mogu stati direktno na jaja!
rade
Broj poruka: 124 Datum upisa: 07.01.2011
Naslov: Re: dimenzije kućice za leženje jaja za papagaje Pet Feb 10, 2012 7:45 am
Te dimenzije sto je Goran naveo su sasvim OK. nisu uske 25 cmx25cm, pogotovu za pevajuce a i visina odgovara.Mozes da stavis razlicite dimenzije pa nek biraju,svaka zenka za sebe...